Nedjelja, 21.09.2008.

Na Dabru održano međunarodno prvenstvo maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rataNa poligonu uz Peručko jezero u naselju Dabar u općini Hrvace, jučer i danas, u organizaciji braniteljske zadruge za avanturistički turizam "Patriot", koju je osnovala skupina branitelja iz Vučipolja, Zasioka, Bitelića, Sinja, Hrvaca i drugih mjesta, i "Udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata", održalo se međunarodno prvenstvo tj. igre, za maloljetne dragovoljce Domovinskog rata.

Iako je ovo prvotno trebalo biti državno prvenstvo, na igrama su sudjelovali i pripadnici "Udruge maloljetnih dragovoljaca Hrvatske Zajednice Herceg-Bosna", tako da je ovaj cjelokupni događaj poprimio međunarodni karakter.

- Moto ovih igara bio je "Branitelji hrvatskog naroda bez obzira na granice" - rekao je predsjednik "Udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata" sa sjedištem u Vukovaru, Damir Besednik, te istaknuo da je ovom prigodom potpisan i ugovor o prekograničnoj suradnji s "Udrugom maloljetnih dragovoljaca Hrvatske Zajednice Herceg-Bosna".

Kao posebni gosti na ovim igrama bili su i članovi "Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata."

Na poligonu zadruge "Patriot", koji se prostire na čak 12 hektara, održana su natjecanja u povlačenju konopa, airsoftu - ratnim igrama, boćanju, a na Peručkom jezeru dragovoljci su odmjerili snage i u veslanju.

- Svaka županija u Republici Hrvatskoj dala je četiri natjecatelja, a bilo je preko 100 natjecatelja - rekao je domaćin ove lijepe manifestacije, upravitelj braniteljske zadruge "Patriot" Mario Vujević Vegi, te najavio uskoro nove slične aktivnosti i druženja, a sve u cilju zbližavanja i okupljanja braniteljske populacije.
IZVOR: www.glasdalmacije.hr

Druga HNL: Solin jedini Dalmatinac sa tri boda, Mladina isključen!

Dalmatinski derbi između Trogira i Mosora nije ponudio pogotke, ali je bio vrlo zanimljiv i borben. Trogir je unatoč velikim ambicijama još uvijek na dnu ljestvice, dok je Mosor veliko iznenađenje, te se nalazi u samom vrhu. Danas je bio bliži pobjedi, jer su nekoliko puta švarić i Kuzmanić bili u izglednim prilikama, ali je sigurno na kraju zadovoljan s bodom. Igrač Trogira Adnan Aganović se ipak nada boljim danima:

- Iako smo osvojili samo bod, mislim da se dižemo, te da će biti u bolje. Mosor je odigrao izvrsno u obrani gdje se branio sa 7-8 igrača a uz to i prijetio iz kontre i polukontre.

U 44. minuti utakmice isključen je trener Mosora Davor Mladina zbog psovanja glavnog suca Knezovića.

Solin nakon odličnog starta imao tri poraza za redom, ali se danas vratio osvajanju pobjedom nad Vinogradarom u posljednjoj minuti iz jedanaesterca preko Eleza.

- Bili smo bolji i zasluženo smo osvojili tri boda. Nikad prije nisam bio u ovakvoj situaciji, da u posljednjoj minuti pucam penal vrijedan pobjede, ali nisam imao tremu. Bitno je da smo prekinuli crnu seriju od tri poraza...- kazao je Elez.

Junak nije uspio uzeti bod u Karlovcu, te je minimalno poražen sa 2:1. Imotski, nakon prva tri boda protiv Dragovoljca na domaćem terenu nije uspio u Zagrebu ozbiljnije zaprijetiti te je zasluženo izgubio sa 2:0.

Rezultati 6. kola: 2. HNL

Trogir - Mosor 0-0
Solin - Vinogradar 1-0
Pomorac - Segesta 1-0
Karlovac - Junak 2-1
Istra - Suhopolje 2-0
Hrvatski dragovoljac - Međimurje 2-5
Lokomotiva - Imotski 2-0
Slavonac CO - Moslavina 2-0
IZVOR: www.glasdalmacije.hr