Petak, 21.09.2007.

ODRžANA 62. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA SINJADana 21. rujna održana je se 62. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Sinja sa sljedećim dnevnim redom:

1.Donesena je odluke o iznosu sredstava mjesečne naknade za rad predstavnicima nacionalnih manjina Grada Sinja i to 50% naknade koju ostvaruje vijećnik Grada Sinja,
2. Jednoglasno je donesen Zaključak o prihvaćanju Izvješća o radu Gradskog kina Sinj za 2006. godinu,
3. Jednoglasno je donesen Zaključak o prihvaćanju Izvješća o poslovanju Vodovoda i čistoće d.o.o. Sinj za 2006. godinu uz potrebu pribavljanja izvješća, za Gradsko vijeće, o naplati vode po gradovima i općinama, o ulaganjima u osnovna sredstva te o ulaganjima od naplate naknade za razvoj,
4. Jednoglasno je donesen Zaključak o primanju na znanje Informacije o stanju zdravstva na području Grada Sinja za 2006. godine,
...

VIJESTI IZ TRILJAU Triljskoj crkvi Svetog Mihovila počela je devetnica uoči blagdana svetoga Mihovila zaštitnika župe. Anđeoska krunica i molitva svetom Mihovilu održava se svakog dana u 18,00 sati. Molitve krunice i svetu misu kroz devetnicu propovijedat će i predvoditi dr. don Mladen Parlov i fra Mario Jurišić.

U okviru Mihovilskih dana u triljskom kinu danas u 19,30 sati otvorit će se izložba Likovne udruga Tilirium.
Od subote će u triljskoj gradskoj knjižnici biti postavljena izložba slika Daniele Pal Bučan.

KUD GLAVICE PUTUJE U JELENJE KRAJ RIJEKE

KUD Glavice sutra putuje u Jelenje kraj Rijeke gdje će, kao gosti domaćeg KUD-a Zvir nastupiti na smotri «Zatancajmo po domaći». Glavičani će nastupiti u subotu navečer tradicionalnim Sinjskim kolom, praćenim muškim pjevanjem - rerom, ženskim pjevanjem i narodnim diplarom - Josipom Galiotom.
U nedjelju će, nakon svete mise u crkvi Svetog Mihovila sudjelovati u kraćem koncertu duhovne glazbe, a nakon njega u folklornom programu ispred crkve.

POčINJE ISPLATA SUBVENCIJA ZA KUPNJU UDžBENIKA

Grad Sinj počinje isplatu subvencija za kupnju udžbenika, roditeljima učenika 2., 3. i 4. razreda srednjih škola, čija primanja ne prelaze 700,00 kn po članu obitelji. Isplata će se vršiti u ponedjeljak i u utorak, prostorijama Gradske uprave, soba br.37, u vremenu od 8 do 11, te od 12 do 15 sati. Spomenimo kako je subvenciju od 660,00 kn dobilo 152 srednjoškolaca.

OBAVIJEST

Sinjske mažoretkinje sutra će u športskoj dvorani kod Gradskog kina vršiti upis novih članica. U mažoretkinje se mogu upisati sve djevojčice od navršene 6. godine života nadalje.

OBAVIJEST

Plesni klub «Korak po korak» obavještava svoje članove da će se sati plesa za odrasle održavati utorkom i petkom u osnovnoj školi Ivana Lovrića u Sinju, u vremenu od 20,30 do 22,00 sata.

KINO DANAS

U sinjskom kinu danas se prikazuju dva filma. U 18,00 sati na repertoaru je amimirani film Juhuhu, sinkroniziran na hrvatski, a u 20,00 sati igra hit film «Bourneov ultimatum«, treći nastavak akcijskog trilera o Jasonu Bourneu, koji i u ovom filmu nastavlja tražiti svoj stvarni identitet. U glavnoj ulozi Matt Damon.

SPORT

Pred nama je bogat sportski vikend. Sutra se igra 6. kolo 3. Hrvatske nogometne lige - jug, u kojem Junak u 16,30 sati na gradskom stadionu u Sinju dočekuje ekipu Konavljanina. U isto vrijeme Hrvace u Kaštel Gomilici gostuju kod GOšK-a.
U nedjelju će se odigrati susreti 4. nogometne lige. U 16,30 sastat će se OSK i Split, te Glavice i Jadran iz Tučepa.
U susretu županijske nogometne lige Tekstilac će se U nedjelju sastati sa ekipom Krilnika.

U okviru obilježavanja Dana grada i Sv. Mihovila, u Trilju će se održati rukometni turnir. Sutra od 9 sati u triljskoj športskoj dvorani održavat će se turnir za uzraste rođene 92., 94., i 96., na kojem će sudjelovati Petrinja, Zadar, Solin i Cetinka. U nedjelju, s početkom u 9 sati, održat će se turnir za djevojčice rođene 94. i 96. godine, na kojem će nastupiti rukometašice Splita, Sinja i Cetinke.
Povodom obilježavanja Dana grada Trilja održat će se i košarkaški turnir. Sutra, 22. rujna, u 18 sati, u prvom susretu igrat će Alkar i Solin, dok će se u 19 sati sastati košarkaši Cetine i Mislava. Završnica ovog turnira odigrat će se u nedjelju. U 17 sati održat će se utakmica za 3. mjesto, a 19 sati igra se utakmica za pobjednika turnira.

U prvom kolu županijskog rukometnog kupa, večeras se u 19,30 sati u trilju sastaju Cetinka i Solin. Sutra, s početkom u 18 sati, u Sinju se sastaju Kamičak i Hrvatski dragovoljac, a u pretkolu ženskog županijskog rukometnog kupa sutra igraju Sinj i Cetina.

U susretu 2. boćarske lige boćari Vrnija iz Trilja jučer su pobijedili ekipu Prometa rezultatom 5:3, a u istom natjecanju večeras u 18 sati u Trilju se sastaju Sinj i Splitska banka.