Četvrtak, 21.09.2006.

MJESEC DANA DO DOVRšETKA SANIRANJA šKOLE U GLAVICAMA

Učenici područne Osnovne škole Ivana Lovrića iz Glavica, njih stotinu troje, još mjesec dana će na nastavu putovati u matičnu školu u Sinj.
Podsjećamo, u travnju ove godine, za vrijeme školskih proljetnih praznika, izbio je požar u potkrovlju spomenute škole pa je za učenike nastava organizirana u poslijepodnevnoj smjeni u školi u Sinju.
Obnova krovišta i elektroinstalacija je počela u srpnju, no kako radovi kasne, učenici od početka ove školske godine autobusima putuju u matičnu školu

POčINJE ISPLATA SUBVENCIJA ZA KUPNJU UDžBENIKA

Grad Sinj danas počinje s isplatom subvencija za kupnju udžbenika roditeljima učenika osnovnih i srednjih škola. Pravo na 500 kuna, prema zaključku Poglavarstva, imaju roditelji prvaša koji imaju troje ili više djece, te roditelji svih učenika kojima primanja ne prelaze 600 kuna po članu obitelji. Gradsko poglavarstvo je zaprimilo ukupno 229 zahtjeva, a isplate će se vršiti danas od 12,00 do 15,00 sati te sutra od 8,00 do 11,00 i od 12,00 do 15,00 sati.

GRAđANSKI SAT

Danas u 18,00 sati u prostorijama sinjske Gradske vijećnice održat će se Građanski sat u organizaciji udruge GONG.
Tema tribine je «Pitajte i predložite gradskoj vlasti», a gost je gradonačelnik Nikola Tomašević sa suradnicima.

"DANI SVETOG MIHOVILA"

Svečano otvaranje kulturno - zabavne manifestacije «Dani svetoga Mihovila Trilj 2006:» upriličit će se večeras u 19 sati i 30 minuta otvaranjem izložbe «Tvrđava čačvina». Izložbu postavlja Muzej hrvatskih arheoloških spomenika iz Splita, u suradnji s Muzejom triljskog kraja.

U triljskoj crkvi večeras u 18,00 sati održat će se drugi dan Devetnice Svetom Mihovilu.
Krunicu i svetu misu predvodit će don Ivan Bodrožić.

KINO DANAS

U Sinjskom kinu i večeras možete pogledati američki akcijski film «16 blokova» u kojem glavnu ulogu igra Bruce Willis i Mos Def. Redatelj filma je Richard Donner. Radnja se vrti oko ostarjelog detektiva pred mirovinom koji dobiva zadatak da sitnog kriminalca preveze na sud koji se nalazi 16 ulica dalje i na tom putu, naravno, nailazi na brojne probleme.

KRONIKA 92

Na cesti Krušvar - Bisko u 10,20 došlo je do sudara dvaju vozila, saznali smo u Policijskoj postaji Sinj. Ozljeđenih osoba nema, a očevid je još u tijeku.

SPORT

Jučer su nogometaši Hrvaca pobijedili Pulu u 1. kolu Hrvatskog nogometnog kupa i tako se plasirali među 16 najboljih klubova kup natjecanja Hrvatske. Nakon regularnog dijela utakmice i produžetaka,rezultat je bio 1:1. Hrvatačani su bili uspješniji u izvođenuu jedanaesteraca i rezultatom 6 : 5 osigurali daljnje natjecanje. U sljedećem kolu igraju protiv Slaven Belupa iz Koprivnice.

VRIJEME

Pretežno sunčano, u unutrašnjosti povremeno s umjerenom naoblakom. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu sjeverozapadnjak. Najviša temperatura zraka između 21 i 25, a na Jadranu 25 i 28 C.st.
IZVOR: meteo.hr