Utorak, 21.09.2004.

VIJESTI

Načelnik Ureda načelnika Policijske Uprave Splitsko dalmatinske,Ninoslav ćurić izjavio je za Radio Sinj da je u Otoku uklanjanje ploče s natpisom "Svim ustašama- Otočani"provedeno mirnim putem. Osoba koja je ploču i postavila istu je samoinicijativno uklonila pa određene mjere po tom pitanju nisu provedene.

...

DANI SV. MIHOVILA

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dobrovoljnih davatelja Krvi Trilj povodom blagdana Sv. Mihovila i proslave dana Grada , danas u hotelu Sv. Mihovila organizira akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija traje do 12,30 sati .

...

IZLET NA KAMEšNICU

U subotu 25. Rujna Planinarsko društvo Jelinak iz Trilja organizira izlet na Kamešnicu. Pozivaju se svi planinari i ljubitelji prirode da u jutarnjim satima dođu do Gornjih Voštana odakle će se krenuti prema vrhu Kamešnice. Za sudionike izleta organiziran je ručak, tradicionalni planinarski grah u 13 sati na žlabini.

PREPORUKA EK

Opća je preporuka Europske komisije da dopuštena količina alkohola u krvi vozača bude do 0,5 promila, odnosno 0,2 promila za mlade i profesionalne vozače, izjavio je šef Odjela za cestovnu sigurnost u Europskoj komisji Dimitris Teologitis, koji sudjeluje na VI. Međunarodnoj konferenciji o globalnoj sigurnosti u Portorožu. Dodao je da studije pokazuju da je problematično u vožnji imati više od 0,5 promila, ali i da se u prometu najviše teških nesreća događa u slučajevima kada vozači imaju više od 1,2 promila.

GOSPODARSTVO

Od danas maloprodajne cijene dizelskih goriva i loživog ulja povećane su u prosjeku 1,5 %, a nepromijenjena ostaje cijena plavog eurodizela i motornih benzina.

...

STANJE U PROMETU

Iz Hrvatskog autokluba obavještavaju vozače da je se nesmetano vozi na svim dionicama, ceste su većinom suhe, osim na području sjeverozapadne Hrvatske. Trajketi plove redovito, a preko graničnog prijelaza Bajakova pojačan je izlaz teretnih vozila.

VRIJEME

U nastavku dana zadržat će e pretežno sunčano sa slabom naoblakom mjestimice. Vjetar slab jugozapadni. Očekuje se najviša dnevna temperatura zraka duglavnom od 23 do 28 Celzijevih stupnjeva.