Srijeda, 21.08.2019.

Na Meljači trodnevni 34. Brnaški dernek

 
U okviru manifestacije ‘Dani Alke i Gospe Sinjske’ od 23. do 25. kolovoza održat će se 34. Brnaški dernek na Meljači, kojeg organizira Klaster ‘Sinjska alka’.

Ovim projektom želi se nastaviti tradicija održavanja derneka na Meljači u Brnazama, koji je prvi put održan 1974. godine te se kontinuirano održavao do 1990. godine. Ponovno je pokrenut 1999. godine te se od prije nekoliko godina prestao održavati. Ovo je vrijedan kulturni i izvorni etno dernek sa bogatim gospodarskim sadržajem zbog učesnika proizvođača autohtonih proizvoda sa područja cetinskog kraja i cijele Dalmacije, ujedno je to smotra viteštva, junaštva i folklora koji je posvećen isključivo starim disciplinama, kulturno-sportskog sadržaja.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Darivanje krvi u Sinju

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Sinj i Kluba dragovoljnih davatelja krvi Sinj sutra, 22. kolovoza održat će se redovna akcija dragovoljnog darivanja krvi.

Akcija će se održati u prostorijama Crvenog križa od 9 do 13 sati. Organizatori pozivaju sve dragovoljne davatelje krvi i druge zdrave osobe u dobi od 18 do 65 godina života da se odazovu ovoj akciji kako bi se prikupio što veći broj doza krvi za potrebe KBC-a Split.
IZVOR: WWW.FERATA.HR