Petak, 21.08.2015.

Pred više od 300 posjetitelja predstavljeno drugo izdanje Sinjanja



Sinoć je pred više od 300 posjetitelja u Alkarskim dvorima predstavljeno novo izdanje knjige ‘Sinjanje-riči,izreke,poslovice,ricete’. Tražila se stolica više, a mnogi su i stajali na nogama.
Knjiga je predstavljena u duhu u kojem je i nastajala, u smijehu i veselju, a na samom početku programa okupljeni su se prisjetili i nedavno preminulog gradonačelnika Sinja Ivice Glavana, odavši mu počast velikim pljeskom.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Udruzi SRMA odobren projekt ‘Prehrana učenika osnovnih škola u Cetinskoj krajini’

Udruzi SRMA odobren projekt ‘Prehrana učenika osnovnih škola u Cetinskoj krajini’. U školskoj godini 2015./2016. osigurano je 180 besplatnih marendi dnevno za učenike 10 osnovnih škola na području Cetinske krajine, Ukupno će se tijekom školske godine podijeliti preko 32.000 besplatnih marendi!
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Vikend dječjih Alki!

Ovog vikenda će se u Sinju, osim 60. Vučkovića Alke, održati i još dvije dječje Alke, Štalijska i Alka ispod Crkve.

U Ulici kneza Branimira na Štaliji tako će danas u 18 sati započeti Bara. U isto vrijeme u subotu trkat će se Čoja, a u 17 i 30 sati u nedjelju održat će se Alka. Ukupno 11 alkara, zajedno sa momcima, vojvodom i ađutantom sudjelovat će u ovoj, 18. po redu, Štalijskoj Alki.

Ispod Crkve, na Šetalištu Alojzija Stepinca, mladi Sinjani će svoju čvrstu desnicu i oko sokolovo testirati danas poslijepodne. Trkat će ukupno 11 alkarića.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Ovog vikenda održat će se 60. Vučkovića dječja alka



U brnaškom naselju Vučkovići ovog vikenda održat će se 60. po redu Vučkovića dječja alka.
Nadmetanje na Baru počet će sutra u 18 sati. U isto vrijeme u subotu će početi će Čoja, dok će u nedjelju, 23. kolovoza u 17 sati i 30 minuta početi nadmetanje za jubilarnu 60. Vučkovića alku. Ove godine u nadmetanju će sudjelovati 21 alkarić, koji su se protekla tri tjedna pripremali pod budnim okom alajčauša Iznenadnog.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinjska alka održana usred Južnoafričke Republike!



Tek što je završila originalna, Sinjska alka dobila je još originalniju reprizu. U gradiću Lephalale u Južnoafričkoj Republici, tik uz granicu s Botswanom, grupa hrvatskih radnika pojačanih s nekoliko Poljaka i Afrikanaca organizirala je pravo pravcato viteško natjecanje.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U subotu 2. Rukometni turnir u čast Gospi Sinjskoj

Drugu godinu u nizu Sinj će biti domaćin rukometnog turnira za dječake u organizaciji Rukometnog kluba Kamičak. Turnir će se održati u srednješkolskoj sportskoj dvorani 22. 8. 2015.g. s početkom u 07:00 h.
Ove godine će na turniru sudjelovati pet klubova: RK „Hrvatski Dragovoljac“ – Dugi Rat; RK „Solin“ – Solin; RK „Osijek“ – Osijek; RK „Dugopolje“ – Dugopolje te domaćin RK „Kamičak“ – Sinj.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR