Subota, 21.08.2010.

Održana skupština Udruge branitelja oboljelih od PTSP-a Sinj i Udruge maloljetnih dragovoljaca domovinskog rata Splitsko–dalmatinske županije

Sinoć je održana skupština Udruge branitelja oboljelih od PTSP-a Sinj i Udruge maloljetnih dragovoljaca domovinskog rata Splitsko–dalmatinske županije, na kojoj je odlučeno kako ove udruge, zbog nezadovoljstva radom koordinacije, udruga istupaju iz koordinacije. Udruge se spajaju sa Braniteljskom zadrugom Patriot, te će zajedno nositi ime „Braniteljska zajednica Patriot“.

Alkarić Josip Vučković–Čep pobjednik je Bare 55. Vučkovića dječje alke

Alkarić Josip Vučković–Čep pobjednik je Bare 55. Vučkovića dječje alke. Danas, 21. kolovoza, u 18,00 sati počet će natjecanje za pobjednika Čoje. Tradicionalna trka veterana na programu je u 19,30 sati. Kulturno-zabavna večer počinje u 20,30 sati. Nastupit će Hrvatsko folklorno društvo Jadro iz Solina, Sinjske mažoretkinje i Mandolinski orkestar „Mindola“ iz Okruga Gornjeg na Čiovu, te Nenad Vetma.

Posveta djece u čast Gospi Sinjskoj

U svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske sutra, 22. kolovoza, će biti služena sveta misa i posveta djece u čast Gospi Sinjskoj. Misno slavlje će početi u 18,00 sati, u samostanskom dvorištu.

Natjecanje lađara Otoka

Športsko ribolovna udruga “Didovina“ Otok danas, 21. kolovoza, organizira natjecanje lađara Otoka. Utrka počinje danas u 15,00 sati sa startom kod Kerepa i ciljem ispod Kevinih kuća.

1.otvoreno prvenstvo lađa Cetinskog kraja

TZ Grada Trilja i Grad Trilj organiziraju 1.otvoreno prvenstvo lađa Cetinskog kraja „Trilj na Cetini“ na kojem će nastupiti 14 ekipa naselja uz Cetinu. Posebni gosti triljske manifestacije su neretvanski lađari. Prvenstvo počinje danas, 21. kolovoza, u 16,30 sati, a nakon natjecanja u gradskom parku održat će se glazbeno-gastronomska večer.

Koncert Gradske glazbe Sinj

Gradska glazba Sinj večeras će na Trgu kralja Tomislava održati koncert koji će početi u 21,00 sat.

"Dan antike" Sinj 2010.

Udruga Gaj Liberije večeras će uprizoriti antičku bakljadu – superiorum, koja je uvod u međunarodni Dan antike u Sinju.
Dana 22. kolovoza 2010. godine, u organizaciji Turističke zajednice grada Sinja i udruge “Gaj Laberije” iz Sinja, s početkom u 20.30 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana održat će se 2. Međunarodni dan antike Sinj 2010. U programu, koji se sastoji od borbe gladijatora, plesačica i antičke igre s loptom, sudjeluju: Viteški ambijentalni teatar iz Viteza BiH, žudije iz Imotskog i domaćini Udruga “Gaj Laberije” iz Sinja.

Sport

Danas, 21. kolovoza, starta drugoligaška sezona. Junak u prvom kolu gostuje u Imotskom, a novi drugoligaš Dugopolje ide u goste Suhopolju.

U sinjskoj sportskoj dvorani igra se 16. memorijalni rukometni turnir mlađih uzrasta u čast poginulim braniteljima. Danas, 21. kolovoza, su na rasporedu utakmice „Generacije '98“ u kojima nastupaju Cetina, Trilj Pršut Voštani, Sesvete i domaćin ŽRK Sinj.

U Glavicama se igra 3. memorijalni nogometni turnir „Mirko Perić“ čija će se završnica igrati sutra.

Večeras se igraju utakmice završnice malonogometnog turnira Sinj 2010. U 20,00 sati za treće mjesto igraju Košarkaško i Suhač commerce, a za prvo mjesto u 21,15 igrat će Sutina i Pelinovac.