Petak, 21.08.2009.

U SINJU PRIKUPLJENE 54 DOZE KRVI

U današnjoj akciji darivanja krvi Crveni Križ Sinj prikupio je 54 doze krvi. Kako doznajemo od voditelja Ante Omrčena akciji su pristupila 64 darivatelja, no zbog zdravstvenih problema 10 ih je odbijeno. Josip Gugić Joskan i Stipica Modrić ovogodišnji laureati Grada Sinja za darovanu krv pristupili su i današnjoj akciji darovavši dragocjenu tekućinu iz vena po 101 put.

OBNOVLJEN SPOMENIK U RUDUšI

Danas, 21. kolovoza, u sinjskom naselju Ruduša završena je prigodna svečanost otvaranja obnovljenog spomenika pripadnicima Prvog Splitskog partizanskog odreda. Podsjetimo na ovom mjestu 26.kolovoza 1941 godine talijanski okupatori strijeljali su 24. pripadnika ovog partizanskog odreda. Cjelovitiji izvještaj s ove svečanosti poslušajte u dnevniku Hit Radija u 16 sati.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA TRILJA


FOTO: Filip Ratković

Vijećnici Grada Trilja danas će održati 3. sjednicu gradskog vijeća. Na dnevnom redu je 8 točaka, a raspravljati će se o izvršenju Proračuna za prvih šest mjeseci, izabrati će se najzaslužniji kolektivi i pojedinci kojima će se dodijeliti javna priznanja na Dan Grada Trilja. Nna sjednici će se među ostalim govoriti i o izgradnji poslovnih prostorija za Vatrogasni dom i poduzeće "Komunalno " d.o.o. Trilj .

OBAVIJEST

Nakon ljetnih upisnih rokova na fakultete na sveučilištu u Splitu studentima se nudi još 1077 slobodnih mjesta i to uglavnom studij računarstva, elektrotehnike, strojarstva, brodogradnje. Prijave za jesenski ispitni rok primat će se od 2.do 4.rujna,a upis je 10. i 11.rujna.

OBAVIJEST

Nastavlja se dvodnevni filmski festival dokumentarnih filmova u organizaciji Udruge SKUP. Danas će se prikazati dva filma i to 'Plati i ženi', redatelja Atanasa Georgieva i Duhovi Cite Soleila, redatelja Ashera Letha o očajničkim snovima i opstanku u haićanskom getu Cit Soleilu - najopasnijem mjestu na svijetu. Plati i ženi govori o mladim muškarcima s Balkana koji odlaze u Austriju sa studentskim vizama te plaćaju 7000 do 12000 za austrijske supruge, nadajući se da će tako dobiti državljanstvo. Upravo to učinit će i redatelj filma - pronaći će suprugu i organizirati lažno vjenčanje. Projekcije počinju u 20.30 sati u pivnici DCDM, prostoru bivšeg restorana Dalmacija u Vrličkoj ulici.

DJEčJE ALKE

Najpoznatija Dječja Alka u Hrvatskoj, a to je "Vučkovića dječja alka", po 54.put počinje danas nadmetanjem za Baru u 18 sati. Sat ranije u sinjskoj omiškoj ulici počinje Bara za dječju alku ovog sinjskog kvarta.

VIJESTI IZ TRILJA

Triljani će večeras imati prigodu vidjeti kazališnu predstavu "Državni lopov" Fadila Hadžića, koju će s početkom u 20,00 sati na ljetnoj pozornici u gradskom parku izvesti Sinjsko pučko kazalište. Režiju za ovaj kazališni komad potpisuje željko Viculin.

OBAVIJEST

Iako nam je natalitet prema posljednjim pokazateljima u padu, ima i onih roditelja koji žele promijeniti tu sliku. Kako bi lakše organizirali svoj i društveni život, Inicijativni odbor roditelja s četvero i više djece danas će u dvorani franjevačkog samostana s početkom u 18 održati osnivačku udrugu 4 plus,na koju pozivaju sve zainteresirane da sudjeluju u radu ove skupštine.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras će se prikazivati akcijski znanstveno - fantastični film Terminator - Spasenje. Početak je u 20.15 sati.

SPORT

Kadeti košarkaškog kluba Alkar pobjednici su međunarodnog košarkaškog turnira, koji je u protekla tri dana održan u Sinju. U posljednjem susretu sinoć sinjski košarkaši pobijedili su ekipu Union Olimpije 90-78. Drugo mjesto iza sinjana osvojila je škola košarke Dražen Petrović iz šibenika, treće mjesto pripalo je ekipi Basket Itri iz Italije, a na četvrtom mjestu Union Olimpija. Najbolji igrač i strijelac turnira je Hrvoje Librenjak iz Alkara.

Mlade odbojkašice Sinja uzrast 96. godište pobjednice su turnira Sinj 2009. One su u finalu pobijedile Makarsku 2-1 u setovima. Treće mjesto osvojila je ekipa Splita koja je pobijedila Kaštela 2-0.

Danas je počeo rukometni turnir kojeg organizira žRK Sinj. Na turniru sudjeluju reprezentacija Hrvatske rođeni 94. god. te ekipe Mostara, Vranjica i domaćina žRK Sinja. Završnica je predviđena za sutra, 22. kolovoza, u 11 sati u sinjskoj športskoj dvorani.

Od danas, 21. kolovoza, do nedjelje na terenima NK Glavica održava se nogometni turnir za mlađe uzraste godišta 8, 10, 12 i 14 godina. Na turniru sudjeluje 30 ekipa a ukupno će se odigrati 80 utakmica. Organizatori turnira su NK Glavice i škola nogometa Glavice.

Danas, 21. kolovoza, u 18 sati na igralištu u Glavicama izbornik kadetske reprezentacije Ivan Gudelj održat će ogledni trening za trenere nogometnog kampa županijskog nogometnog saveza. Sutra će selekcija kampa u 09,00 u Glavicama odigrati susret protiv ekipe Hajduka rođ.95 god.

Sutra, 22. kolovoza, starta i nova drugoligaška nogometna sezona. U prvom kolu u Imotskom sastaju se domaći Imotski i Junak. Početak susreta je u 17 sati. Klub navijača Sinjski maligani obavještava svoje članove i navijače Junaka, kako je za ovu utakmicu organiziran prijevoz. Polazak je u 15 sati s Alkarskog trkališta.

Jučer je na nogometnom igralištu šC Trnovača odigrana prva nogometna utakmica. Ekipa Tekstilca pobijedila je ekipu Vrlike 8-2.