Četvrtak, 21.08.2008.

SASTANAK U TVORNICI KONCA DALMATINKA NOVA

U tvornici Dalmatinka Nova jutros je održan sastanak na kojem je poslodavac iznio poslovni plan prema kojem je 107 radnika tehnološki višak. Uz vlasnike braću Ladinni, koordinatora Franu Poljaka i predstavnike sva tri sindikata koja djeluju u tvornici, sastanku su nazočili predstojnik Vladinog ureda za socijalno partnerstvo Vitomir Begović, predsjednik HUS-a Dalmacije Jozo Marić i voditelj sinjske ispostave Zavoda za zapošljavanje Frano šuste.

Nezadovoljni jer na sastanak nije pozvan pravni zastupnik radnika i supotpisnik sporazuma odvjetnik Zoran Vujanović, predsjednici Nezavisnog sindikata Iva Radonja i Samostalnog sindikata TOKG-ea Neven Poljak napustili su sastanak.

Iva Radonja nam je kazala da se program zbrinjavanja tehnološkog višna radnika ne može provesti bez savjetovanja sa sindikatima, a ukoliko se to dogodi, tvrdi da će sindikati podići tužbu za zaštitu readničkih prava.

Iz Uprave Dalmatinke Nove izvijestili su nas kako je cilj sastanka bio predhodno konzultiranje svih socijalnih partnera u tvornici, predstavnika sindikata i Zavoda za zapošljavanje, oko priprema izrade nacrta Programa zbrinjavanja viška radnika sukladno Sporazumu između poslodavca i predstavnika radnika.

Poziv na sastanak upućen je sindikatima koji djeluju u tvornici, predstavnicima Zavoda za zapošljavanje te predstojniku Ureda za socijalno partnerstvo Vitomiru Begoviću, kojega je potpredsjednik Vlade Damir polančec ovlastio za koordinaciju u navedenom postupku....

U Sinju prikupljena 51 doza krvi

U šestoj ovogodišnjoj akciji darivanja krvi u Sinju prikupljena je 51 doza krvi za potrebe KB Firule. Akciji se odazvalo 65 osoba, ali je 14 odbijeno zbog zdravstvenih razloga.

Organizator akcije je bilo Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub darivatelja krvi Sinj. U subotu će biti organizirano druženje darivatelja krvi iz Sinja, Trilja, Otoka i Hrvaca na Cetini na predjelu ispod Virinih kuća.
IZVOR: SLOBODNA DALMACIJA

OBAVIJEST

Danas do 15,00 sati održavat će se radovi postavljanja novog asfaltnog sloja na cesti kroz naselje Lučane. Iz sinjske Nadcestarije mole mještane da iz Gornjih Lučana prema Sinju koriste cestu preko Radošića, a iz Donjih Lučana državnu cestu D 1.

U tijeku je izgradnja kanalizacije od Baljkova mosta do mosta u ćosinom potoku. Pozivaju se svi građani s tog područja da u gradsku upravu što prije podnesu zahtjeve za priključak na kanalizacijski kolektor kako bi se cijevi iz domaćinstava mogle priključiti na glavni kolektor tijekom njegove izgradnje.

DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2008.

U organizaciji Sinjskog kulturnog urbanog pokreta, sinoć je počeo trodnevni Human rights film festival.
Projekcije će se odvijati u bašti c.b. škola, bivši restoran Dalmacija, s početkom u 20 sati i 30 minuta, a ulaz je slobodan. Ove će godine biti prikazano osam dokumentarnih filmova.

U Galeriji Galiotović sinoć je otvorena izložba fotografija i slika sinjskih umjetnika. Izložba će završiti u nedjelju aukcijom izloženih djela te slike Sinjski Pollok - koju su prije dva tjedna na gradskom trgu naslikali građani Sinja. Aukcija će početi u 19,30 sati, a prihod od prodaje namijenjen je u humanitarne svrhe.

VUčKOVIćA DJEčJA ALKA I DJEčJA ALKA BALJKOV MOST

Ovaj vikend održat će se tradicionalna 53. Vučkovića dječja alka, u kojoj će sudjelovati 20-tak mališana prezimena Vučković. Nadmetanje za Baru bit će sutra, 22. kolovoza, u 18,00 sati, čoja će se održati u subotu u isto vrijeme, a nadmetanje za slavodobitnika Alke bit će u nedjelju u 17,00 sati.

Sutra počinje i 12. tradicionalna dječja alka-Baljkov most. Natjecanje za Baru održat će se u 18,00 sati, a u isto vrijeme u subotu bit će natjecanje za čoju. Nadmetanje za Alku na rasporedu je u nedjelju u 17,30 sati. Ove godine na dječjoj alki baljkov most nastupit će 17 alkarića i njihovih momaka.

KINO DANAS

Na repertoaru sinjskog kina danas igra dječji filma "Kung Fu Panda", sinkroniziran na hrvatski. Početak filma je u 18 sati i 30 minuta.

SPORT

Završena je 4. po redu Otvorena zabavna škola nogometa u Sinju. Nakon pet dana, završnim natjecanjima 200 djevojčica i dječaka završili su svoje igre i druženja. Danas je na završnici ove manifestacije nazočio i čelni čovjek Hrvatske organizacije Fun futbols schols Velimir Suman. Organizator ove vrlo uspješne priredbe je Sportska zajednica Grada Sinja, a pokrovitelj Grad Sinj.

Sinoć je starom košarkaškom igralištu održan odbojkaški turnir za mlade odbojkašice rođene 95.godine. Na turniru su sudjelovali Split 1700, Makarska, Marina Kaštela i domaćin Sinj. U finalnom susretu Sinjanke koje je vodila mlada trenerica Anita Macan pobjedili su Split 2-1 u setovima. Istim rezultatom u susretu za treće mjesto Marina Kaštela pobijedili su Makarsku.

Sutra u okviru "Dani Alke i Velike Gospe"u športskoj dvorani s početkom u 09,00 sati počinje tradicionalni 14. Memorijalni rukometni turnir za mlađe rukometašice u spomen poginulim braniteljima u Domovinskom ratu. Na turniru sudjeluje sedam ekipa. U skupini "A" su ekipe Podravke, selekcija Splitsko-dalmatinske županije, Cetina i Reprezentacija Hrvatske 92. Godište. Skupinu "B"sačinjavaju žRK Sinj, Hrvatska 94. godište i žRK Vukovar. Na otvaranju turnira prvi susret u 09,00
sati igraju Podravka i Cetina. Svečano otvaranje je sutra, 22. kolovoza, u 18 sati. Finalni susret predviđen je u subotu u 13 sati. Organizator turnira uz potporu Grada Sinja je žRK Sinj.

U jučer odigranom prijateljskom susretu u Glavicama su nogometaši Glavica pobijedili novog županijskog ligaša čaporice s 2-1. Natjecanje četvrtoligaša gdje nastupaju Glavice i OSK počinje 31.kolovoza.

Vikend koji je pred nama u znaku je novih nogometnih sezona. U subotu, 23. kolovoza, s početkom u 17 sati na Gradskom stadionu u okviru natjecanja 2. Hrvatske nogometne lige sastaju se Junak i Segesta. Dan poslije u nedjelju na otvaranju 3. Hrvatske nogometne lige u Hrvacama se sastaju Hrvace i Split.