Nedjelja, 21.08.2005.

TEšKA PROMETNA NESREćA U SINJU

Dana 20. kolovoza oko 16,40 sati u Sinju, na raskrižju Ulice M. Buljana i Trga G. šuška, dogodila prometna nesreća u kojoj su tri osobe poginule, a jedna je teško ozlijeđena. Nesreća se dogodila kad se Franjo Antolović (1969), upravljajući osobnim vozilom marke audi 80, registracijskih oznaka ST 596-NE, uključivao u promet Buljanovom ulicom. U tom je trenutku, vozeći Buljanovom ulicom, naišlo osobno vozilo marke BMW, registracijskih oznaka ST 767-IP, kojim je upravljao Zdenko Jenjić (1977.), te je, unatoč kočenju, došlo do snažnog sudara. Od zadobivenih ozljeda, oba su vozača preminula na mjestu nesreće. Franjin suputnik Ivo Mijatović (1951.) je ozljedama podlegao oko 18,30 sati u KB Split, dok je drugi putnik, Vjekoslav š. (1975.) teško ozlijeđen te mu se liječnička pomoć pruža u istoj bolnici.
IZVOR:MUP.HR/VIJESTI92

FOTOGRAFIRANJE MUNJA

Danas, kada sve više ljudi posjeduje digitalne fotoaparate, ubrzano raste interes za fotografiranjem općenito, pa tako i za meteorološkim fenomenima poput munja. Donosimo vam opširan prilog sa objašnjenjima kako fotografirati munju. Pri tome su objašnjenja prvenstveno tehničke prirode (postavke na digitalnom foto aparatu). Osim toga donosimo vam i zanimljive meteorološke prijedloge za dobar "lov" na munje! Prilog možete pročitati OVDJE

Foto: ile
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

GOSPINA OSMINA


Danas se na Gazu u Jabuci slavi Gospina osmina.Procesija od kapelice do mjesta održavanja slavlja počinje u 10 i 30. Koncelebriranu svetu misu predvodi i provovjeda fra Bože Vuleta. Misu će pjevati mješoviti župni zbor pod ravnanjem sestre Vedrane Ivišić. Poslije mise održati će se i bogati kulturni program.

Ove nedjelje na Gazu kod Jabuke fešta sporta i zabave. Najavljen je turnir u seotskim sportskim igrama naselja Cetinskog kraja potvrdjuje iz Triljskog poglavarstva Marko župa.

Potezanje konopa,klipa,bacanje kamena s ramena, a sudionici će se natjecati u obaranju s grede iznad rijeke Rude i bacanje balote u Alku preko rijeke.

ZABAVNA šKOLA NOGOMETA

Fotografije Zabavne škole nogometa, koja se održava u Glavicama, možete pogledati u foto-galeriji.