Petak, 21.07.2017.

Svečano otvorena vojarna ‘126. brigade Hrvatske vojske’ Sinj


Prigodnom svečanošću danas je u Sinju upriličeno otvaranje vojarne ‘126. brigade HV’ Sinj, na istoimenoj adresi Ulica 126. brigade HV-a 8A.
Na svečanosti otvaranja vojarne nazočili su najviši civilni i vojni uzvanici – predsjednik Vlade RH g. Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane g. Damir Krstičević, potpredsjednik Hrvatskog Sabora Milijan Brkić, saborski zastupnici Miro Bulj, Ivan Šipić, Petar Škorić, pripadnici OSRH na čelu s načelnikom GS OS RH generalom zbora Mirkom Šundovom, župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, čelnici jedinica lokalne samuprave s cetinskog kraja predvođeni gradonačelnicom Sinja Kristinom Križanac, ratni zapovjednici 126. brigade HV-a, članovi obitelji poginulih branitelja i predstavnici braniteljskih udruga, čelništvo VAD-a, te ostali gosti. U svečanom programu, kao dio postroja, sudjelovali su alkari i alkarski momci.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Svim prvašićima besplatni udžbenici!


Svi prvašići s područja Splitsko-dalmatinske županije imat će besplatne udžbenike u školskoj godini 2017./2018. Potvrdili su to župan Blaženko Boban i njegov zamjenik Luka Brčić.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prijave za sudjelovanje na 8. Sinjskom sajmu sela

Turistička zajednica grada Sinja po 8. put organizira manifestaciju ”Sinjski Sajam Sela 2017.’ kao sajamsku manifestaciju koja bi obuhvatila izlaganje, degustiranje i prodaju hrvatskih tradicijskih proizvoda: hrane, pića i suvenira.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sutra četvrta VestaFesta u Vrpolju


Na jedinstvenom lokalitetu Lokva u Vrpolju, KU Vučija Vrpolje, KD Trilj, IEF Zagreb i Matapur i ove godine organiziraju Festival ženskoga tradicijskog glazbovanja – VestaFesta.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Do kraja mjeseca tri akcije darivanja krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj do kraja srpnja organizirat će tri akcije darivanja krvi.
U subotu, 22. srpnja akcija darivanja krvi održat će se u Dicmu, u restoranu Sunshine od 9 do 13 sati. Suorganitazor akcije je Klub dragovoljnih davatelja krvi Dicmo..
Sljedeća akcija održat će se 28. srpnja u Tijarici, u suradnji s udrugom Pokrenimo Tijaricu, u prostorijama osnovne škole u vremenu od 9 do 13 sati.
Dan poslije, 29. srpnja, akcija će se održati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Sinj, suorganizaciju Klub dragovoljnih davatelja krvi Sinj, također od 9 do 13 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR