Četvrtak, 21.07.2016.

Sinjski Crveni križ poziva na akcije darivanja krvi u Dicmu i Tijarici

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj do kraja mjeseca organizira dvije akcije darivanja krvi.
Prva akcija održat će se u subotu, 23. srpnja u općini Dicmo, u restoranu Sunshine, uz suorganizaciju Kluba DDK Dicmo. Sljedeća akcija bit će u srijedu, 27. srpnja na Tijarici, koja će se održati u suradnji s Udrugom Pokrenimo Tijaricu. Obje akcije održat će se u vremenu od 9 do 13 sati.
Iz GD CK Sinj pozivaju davatelje krvi, kao i druge zdrave osobe od 18 do 65 godina života da dođu na akciju i daruju krv, kako bi se prikupio što veći broj doza za potrebe KBC-a Split.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U Ministarstvu financija održan sastanak po pitanju Cetine d.d.

U Ministarstvu financija danas je održan sastanak kojem se razgovaralo o sudbini sinjske građevinske tvrtke Cetina d.d.
Sastanku su nazočili ministar financija Zdravko Marić, dožupan splitsko-dalmatinski Ante Šošić, direktor Cetine Boško Barać, predsjednik Nadzornog odbora Ivica Perković, te predsjednik Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske Šimo Orešković.
Podsjećamo, prošlog tjedna na Trgovačkom sudu u Splitu održano je ročište u vezi prihvaćanja predstečajne nagodbe Cetine d.d., ali je Ministarstvo financija glasovalo protiv plana i traži da se iznos potraživanja od preko 2,5 milijuna kuna plati odmah i u cijelosti, čime bi Cetina otišla u stečaj.
Sutra u 9 sati na Trgovačkom sudu u Splitu održava ročište u kojem će se još jednom glasovati o predstečajnoj nagodbi tvrtke Cetina. Kako doznajemo, radnici Cetine sutra će pred zgradom suda održati mirni prosvjed.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Nastavlja se turnir Sinjskih Maligana

Nakon jučerašnje pauze, na starom košarkaškom igralištu kod kina danas se nastavlja malonogometni turnir Sinjskih Maligana…
U ovkiru turnira u utorak su odigrane četiri utakmice. Donosimo rezultate:
Auto Labinko -Prolić Gradnja (osmina finala) 2:1;
Taxi Keko – Živa Voda Dicmo Kraj (osmina finala) 0:8;
Hula Hula Hvar – Pekara Vučević (osmina finala) 2:0;
Rafina dica – MNK Ustanik Kum 2 (osmina finala) 1:5.

Nakon jučerašnje pauze, turnir se nastavlja večeras, a sastaju se:
21:00 sati Bageri – Šank linija (četvrtfinale);
21:45 sati Jazz bar Play – Dalmacija klima (jedina zaostala utakmica osmine finala);
22:30 sati Mnk Ustanik Kum 2 – Auto Labinko (četvrtfinale).

U petak, 22. srpnja na rasporedu su preostale utakmice četvrtfinala. Sastaju se:
21:30 sati C.B.Pijaca – pobjednik susreta Jazz bar Play-Dalmacija klima;
22:15 sati Živa Voda Dicmo kraj – Hula Hula Hvar.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Tri sride alajčauša Ivice Filipovića GrčićaJučerašnje prove na Alkarskom trkalištu bile su znaku alajčauša Ivice Filipovića Grčića, koji je u sve tri trke pogodio u sridu te s maksimalnih devet punata bio najuspješniji na provama.
Tako je drugi dan za redom predvodnik alkara bio najuspješniji na provama. Osim alajčauša, na svom koplju sridu su još ponijeli Alen Filipović Grčić dva puta te jednom Jure Domazet Lošo, Bože Mandac i Alen Poljak.
Uz ukupno osam srida alkari su 24 puta pogodili u dva, 23 puta u jedan, sedam puta bilo je u ništa, četiri promašaja, a tri puta alkari su trčali bez koplja. U sve tri trke alkari su sakupili ukupno 95 punata.
Na provama su sudjelovala 23 alkara kandidata za ovogodišnja alkarska nadmetanja. Pored velikog broja posjetitelja, jučerašnje prove su pratili predsjednik Časnog suda Ivan Zorica, te članovi Časnog suda Boško Vladović i Ivo Dallbelo. I današnje prove počinju od 18 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR