Ponedjeljak, 21.07.2014.

Održana 5. memorijalna regata u čast poginulim braniteljimaU organizaciji Udruge maloljetnih dragovoljaca Splitsko-dalmatinske županije jučer je na rijeci Cetini održana 5. memorijalna regata u čast poginulim braniteljima Sinja i Cetinske krajine.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Vedranovim ‘Pravim ričima’ prva nagrada žirija i druga publikeNa festivalu Večeri dalmatinske pisme Kaštela 2014., prvu nagradu stručnog žirija i drugu nagradu publike osvojila je pjesma ‘Prave riči’ u izvedbi klape Dingač. Autor teksta i glazbe je Sinjanin Vedran Gavrić.

Pjesma ‘Prave riči’ nagradu je dobila u konkurenciji 18 pjesama, u izvedbi nekih od najpoznatijih klapa.

Vedran Gavrić glazbom se bavi već 30-ak godina, a prije osam godina počeo je pisati tekstove i glazbu za klape. Osvajao je nagrade na festivalu Melodije Jadrana i to 1997. s pjesmom ‘Dišpet’ u izvedbi Meri Cetinić i 1998. s pjesmom ‘Prosjak jubavi’ koju je kao najbolji debitant dobio Petar Grašo.

Osim s Grašom i Cetinić, Gavrić je surađivao i s Draženom Žerićem Žerom, vokalom Crvene jabuke, a trenutno je bas-gitarist grupe Dalmatino.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Grad Sinj uskoro spreman za reciklažu!

Uskoro istječe rok za uspostavu održivog gospodarenja otpadom. Kako doznajemo, oko polovice gradova i općina u Hrvatskoj osiguralo je sortiranje otpada, a među njima je i Sinj. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR