Četvrtak, 21.07.2011.

U KBC Split nedostaje krvi

Zbog izrazito visokih temperatura, brojnih intervencija, prometnih nezgoda te povećanog broja turista, u KBC-u Split su povećane potrebe za krvi, jer zaliha ima tek za nekoliko dana. Posebno nedostaje negativne krvne grupe, a od pozitivnih najveća je potreba za krvnu grupu A+.

Zbog toga Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i klubovi dragovoljnih davatelja krvi iz Sinja, Dicma i Tijarice organiziraju tri akcije dragovoljnog darivanja krvi, koje će se narednih dana održati na području Cetinskog kraja.

Prva akcija biti će u četvrtak, 21. srpnja, a održat će se u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Sinj.

Povodom Dana općine Dicmo, 23. srpnja akcija će se održati u dicmanjskoj ambulanti.

Treća akcija održat će se 27. srpnja u prostorijama osnovne škole u Tijarici.

Organizatori pozivaju sve zdrave osobe od 18 do 65 godina da se odazovu ovim akcijama kako bi se prikupio što veći broj doza krvi za potrebe Transfuzijskog odjela KBC-a Split.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

Na starom košarkaškom igralištu kod kina sinoć je odigrano pet utakmica turnira na male branke 'Sinjski maligani 2011.'
Donosimo rezultate:
Bili Mantili - ŠD Branitelj 4:2
Iljadu puta okolo – ŠD Dicmo 6:1
Pelimovac/ CB Opera - Swiss Boys 3:1
CB Bila Boja – Pekara Šaribok 1:6
Neredni 1950 - Geo Pars 4:0

Danas su na rasporedu 4 utakmice, a sastaju se:
19:45h CB Most - Sutina ili Ekipa s termina
20:30h Deri Peri - Autoservis Ikljaš
21:15h Fantazija ili Padobranci - Rafina dica
22:00h ŠN Glavice - Mali Meksiko


Junak - Zagora 3:2
Pred 100-tinjak gledatelja i po vrlo dobrom terenu, nogometaši Junaka i Zagore iz Unešića odigrali su jučer poslijepodne dobru i efikasnu utakmicu.
U prvom dijelu susreta trener Junaka Labrović u igri je držao pomlađenu postavu, dok su u drugom dijelu susreta nastupili i iskusniji, uglavnom standardni članovi prvog sastava Junaka u prošloj sezoni. Junak je od početka pokušavao vrlo brzo doći do vodstva protiv vrlo dobre i kvalitetne Zagore. Posebno se to odnosilo na desnu stranu napada gdje su dobro igrali Samardžić i Klarica. Međutim, prvi su u vodstvo došli gosti. U 17. minuti korner je izveo Grbeša, a u petercu je najviši bio iskusni Jure Alfirević koji je zakucao glavom loptu u mrežu pored nemoćnog Zebića. Do kraja poluvremena dobru igru Junak je okrunio golom Klarice u 43. minuti nakon odličnog ubačaja Sušića.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Kronika 192

Jučer su policijski  službenici PP Sinj završili  kriminalističko  istraživanje nad više osoba. Osnovano se sumnja da su kao prosvjetni djelatnici zaposleni u osnovnim i srednjim školama na području Sinja u periodu od zadnjih 5 godina lažno prikazivali  mjesto prebivališta, sačinili zahtjeve za isplatu putnih troškova na relaciji fiktivno određeno prebivalište-Sinj,  iako su za cijelo vrijeme stanovali u Sinju primali ne pripadajuće putne troškove. Na taj način su pribavili ukupnu protupravnu imovinsku korist od oko 280.000 kuna. Slijedi kaznena prijava za kazneno djelo prijevara u službi  nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.
IZVOR: PU SD

Prohodnost cesta

Zbog promente nesreće vozi se jednim trakom između Čađavice i Suhopolja na županijskoj cesti ŽC4024 u mjestu Kapinci. Vozače molimo za strpljenje i razumijevanje.

Tijekom dana zastoji su mogući na dionicama gdje su radovi kao i u blizini turističkih središta na obali.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskoga Broda (obilazak je preko čvorova Okučani ili Lužani), a na čvoru Slavonski Brod-zapad zatvoren je izlaz iz smjera Lipovca i ulaz u smjeru Zagreba (obilazak je preko čvorova Lužani ili Slavonski Brod-istok).
IZVOR: HAK
...