Srijeda, 21.07.2010.

Kronika 93

Oko 10,30 sati u Trilju je izbio požar na stambeno–poslovnom objektu, koji je lokaliziran oko 12,00 sati. Vatra je zahvatila dio objekta u kojem su stradali pekara koja se nalazila u prizemlju, te poslovni prostori na katu. Požar je  gasilo 14 vatrogasaca DVD-a Trilj, a jedna je ekipa još na terenu.

Priopćenje za javnost Mira Bulja, Nezavisnog gradskog vijećnika

Miro Bulj nezavisni gradski vijećnik danas, 21. srpnja, se oglasio priopćenjem za javnost u kojem se osvrće na rad gradskog Vijaća i Odbora. Tvrdi kako je točka dnevnog reda  o Tihomilu Rađi izbačena na inzistiranje koalicije koju je Bulj nazvao „PREVARA BIRAČA“. Opširnije...

Obavijest

Galerija Galiotović za vrijeme «Dana Alke i Velike Gospe» bit će otvorena za posjetitelje od 21. srpnja do 14. kolovoza  i to:
- radnim danom od 10:00 do 12:00 sati i 18:00 do 21:00 sat,
-subotom od 10:00 do 12:30 sati.

Potpredsjednik Vlade i ministar financija Ivan Šuker nije prihvatio dokapitalizaciju Autoprijevoza

Potpredsjednik Vlade i ministar financija Ivan Šuker nije prihvatio dokapitalizaciju Autoprijevoza od strane strateškog partnera sa 26 autobusa prosječne starosti 17,3 godine, kako je prihvatila skupština autoprijevoza Sinj 2. srpnja. Šuker u dopisu traži da se  dokapitalizacija  društva  izvršiti novim autobusima kako je napisano u temeljnom ugovoru. Više o ovoj temi poslušajte u dnevniku Hit radija od 16 sati.

"Ljeto je eto, a šta sad?“

U Galeriji Galiotović od jučer  se održavaju radionice u okviru kulturnog ljeta za djecu naziva „Ljeto je eto, a šta sad?“. Organizator je Udruga Srma, koja je i ove godine djeci ponudila kazalište lutaka, likovnu  radionicu , izradu skulptura i instalacija te dekoracija odjevnih predmeta

Obavijest

Udruga obitelji s četvero i više djece organizira akciju razmjene udžbenika, koja će se održati danas u OŠ Trilj, od 08,30 do 11,30 sati. Ista akcija provodit će se i u OŠ Kamešnica Otok, u petak od 08,00 do 11,00 sati.

Koncert klasične glazbe

U okviru manifestacije „Dani Alke i Velike Gospe“ večeras će se održati koncert klasične glazbe u organizaciji udruge SUK. Početak je u 21,00 sat u vojarni Ivaniša Nelipića.

Obavijest

Zbog izvođenja radova rekonstrukcije slivničkih rešetki kanalizacije u Vrličkoj ulici, ista je zatvorena za sav promet do petka, 23. srpnja. Obilazni pravci su ulice A.K. Matasa, Braće Radić i Starčevićeva.

Obavijest

Nastavljeni su radovi dogradnje zapadnog kolnika državne ceste D 1, Brze ceste Solin – Klis, zbog čega povremeno dolazi do zatvaranja ove ceste za sav promet. Danas će biti zatvorena od 18 do 18 i 30 te od  20 do  20 sati i 30 minuta.

Sport

Danas, 21. srpnja, će se na igralištu NK Glavica od 18 sati upriličiti zabavno-nogometno humanitarna manifestacija. Od 18 sati igraju djeca iz nogometne škole Glavice, zatim susret nogometašica Glavica i Splita, a od 19 sati susret veterana Hajduka i Junaka protiv Split Stars ekipe. Cijeli prihod od ulaznica namijenjen je za pomoć mladom glavičkom nogometašu Stipu Poljaka Cukra i za udrugu UTIS.

Večeras od 19 sati na starom košarkaškom igralištu održava se tradicionalni turnir u basketu. Susreti prvih kola igraju se u isto vrijeme sutra, a finale u nedjelju.