Utorak, 21.07.2009.

Određena 23 alkara koji će nastupiti u alkarskoj povorci

Između 30 kandidata koji su od svibnja sudjelovali u pripremama za 294. Sinjsku alku alkarski vojvoda Ivan čikara uz pomoć alaj-čauša Tonća Bešlića u utorak navečer odredio je 23 alkara koji će nastupiti u svečanoj alkarskoj povorci.

To su alaj-čauš Bešlić, Nenad Bikić, Kristijan Bikić, Josip čačija, Jure Domazet, Alen Filipović Grčić, Hrvoje Filipović Grčić, Ivica Filipović Grčić, Denis Gugić, Andrija Hrgović, slavodobitnik 293. Sinjske alke, Dušan Ivandić, Darko Jadrijević, Frano Ivković, Jakov Jerkan, Nenad Marić, Ante Poljak, Tino Radanovikć, Ante Runje, Mario šušnjara, Petar Tomašević, Mladen Vučković, Ante Zorica i Ivo Zorica, zamjenik alaj-čauša. Između njih vojvoda čikara na početku alkarskog tjedna odredit će 17 kopljanika koji će se nadmetati za slavodobitnika 294. Alke, 5 pratitelja barjaka i vojvodinog ađutanta.
IZVOR: SLOBODNA DALMACIJA

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektro-mreži sutra, 22. srpnja, bez isporuke električne energije u vremenu od 8,30 do 11 sati bit će potrošači u Glavicama i to Ivačići i Poljaci na Planici.

STEčAJNI UPRAVITELJ VEDRAN šEPAROVIć PRUZEO DALMATINKU NOVU

Stečajni upravitelj Vedran šeparović službeno je preuzeo sinjsku tvornicu Dalmatinka Nova. Na ulazu su ga dočekali radnici koji su od jučer dežurali i branili ulazak u tvornicu članovima Uprave. Kroz tvorničke pogone stečajnog upravitelja šeparovića proveli su predstavnici Nezavisnog sindikata Iva Radonja i Samostalnog sindikata TOKG-ea Ivo Delonga. Od upravitelja su zatražili da u stečajnu upravu tvornice ne pozove koordinatora Dalmatinke Nove Franu Poljaka kojeg smatraju najodgovornijim za stanje u tvornici. ...

OBAVIJEST

Predstavnici Udruga proizišlih iz Domovinskoga rata s prostora Cetinske krajine, Splitsko-dalmatinske županije te Bosne i Hercegovine jučer su na zajedničkom sastanku dogovorili organiziranje hodočašća hrvatskih branitelja i njihovih obitelji u Svetište čudotvorne Gospe Sinjske. Hodočašće će se održati 8. kolovoza. ...

KRONIKA 92

Tijekom vikenda za sada nepoznati počinitelj ili više njih, s gradilišta tvrtke Lavčević u Dicmu otuđio je 22 željezna podupirača. Pričinjena je materijalna šteta u vrijednosti od 6 tisuća kuna.

294. SINJSKA ALKA

Vojvoda Ivan čikara danas bi nakon proba trebao donijeti odluku o alkarima koji će sudjelovati u ovogodišnjoj alkarskoj povorci. Podsjetimo, odlukom vojvode svi kandidati koji su s pripremama krenuli u sinjskom polju nastavili su pripreme na trkalištu.

AUTOPRIJEVOZ SINJ

Sindikat vozača i prometnih radnika Autoprijevoza Upravi poduzeća je uputio još jedan zahtjev za održavanjem sastanka. Predloženo je da se sastanak održi do 25. srpnja i da se raspravi 13 točaka Dnevnoga reda o ostvarivanju i zaštiti prava radnika iz radnoga odnosa.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2009."

U okviru manifestacije "Dani Alke i Velike Gospe danas, 21. srpnja, će se otvoriti izložba akademske umjetnice-restauratorice i slikarice Sandre šustić pod nazivom "Replike starih majstora".

OBAVIJEST

Skupina roditelja pozvala je sve zainteresirane roditelje s četvero i više djece da se odazovu pozivu na dogovor oko osnivanja incijativnog odbora za osnivanje Udruge 4 plus. Iz incijativnog odbora pozvali su sve sve zainteresirane sa područja Grada Sinja, Vrlike, Hrvaca, Otoka, Trilja i Dicma. Namjera roditelja je okupljanje, druženje i ostvarivanje raznih prava kroz Udrugu. Sastanak će se održati u dvorani svetišta Svetišta čudotvorne Gospe Sinjske u petak 24. srpnja s početkom u 19 sati.

SPORT

Mladi sinjski tenisač Lovre župić prošao je kvalifikacije međunarodnog teniskog ETA U-12 turnira, koji se održava u Stobreču. župić je u prvom kolu kvalifikacija bio slobodan, u drugom je pobijedio splićanina Brkića 6 : 3, 6 : 1, a u trećem zagrebčanina Golca 6:3, 6:0. ždrijeb glavnog turnira i prvo kolo na programu su sutra.

Večeras će se u Dicmu održati završnica memorijalnog malonogometnog turnira Ante Tonći Brkić. U 20,00 sati u susretu za 3. mjesto sastaju se Solin i Otok, a u 21,00 u finalnom susretu igraju Dicmo i Brnaze.

Sutra, 22. srpnja, u 19,30 počinje svečanost otvaranja novog nogometnog stadiona u Dugopolju. Kapacitet stadiona je 5150 mjesta, a prvu utakmicu odigrati će Dugopolje i Hajduk.

AKCIJA UDRUGE NOVI PUTUdruga za prevenciju i pomoć u rješavanju problema ovisnosti Novi put je 18. srpnja 2009. godine s početkom 09:00 h na Gradskom bazenu u Sinj u okviru svog projekta "Sinj - grad zdrave mladeži" u suradnji sa školom plivanja održala natjecanje u vodenim sportovima.

Djeca su se pod vodstvom voditelja projekta gospodina Boška Vladovića, prof. natjecala u vaterpolu u kategoriji mlađi uzrast, u plivanju za početnike s daskama i u plivanju slobodnim stilom.

Rezultati u vodenim sportovima su bili slijedeći:...

KINO DANAS

U sinjskom kinu prikazuje se animirani film "Ledeno doba 3", koji je sinkroniziran na hrvatski jezik. Film će se prikazivati do četvrtaka u dva termina: u 18,30 i 20,30 sati.