Ponedjeljak, 21.07.2008.

SVEčANOST U TRILJU

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i među generacijske solidarnosti Jadranka Kosor danas, 21. srpnja, će u Trilju uručiti ključeve i rješenja za useljenje 30 stanova hrvatskim ratnim vojnim invalidima i članovima obitelji poginulih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskoga rata.

PROSVJED MJEšTANA SUHAčA I KARAKAšICE

Na prosvjednom skupu koji je jutros održan ispred kamenoloma "Slane stine" okupilo se oko 200 mještana Suhača i Karakašice koji smatraju da se u tom rudokopu odlaže otpad koji je opasan za okolinu i ljude. Predstavnici mjesnih odbora Suhač i Karakašića pred okupljenim građanima istaknuli su uvjete kojim od tvrtke koja gospodari rudokopom "Ciglani " traže da do 01. kolovoza zatvori odlagalište te da iskopa nasuti dio zemlje kako bi se ispitao i sanirao, a potom bi se prema riječima predsjednika odbora trebala izraditi studija utjecaja na okoliš. Svoje zahtjeve, kažu, proslijedit će svim za to relevantnim institucijama. Ukoliko se njihovi zahtjevi neispoštuju sa skupa su poručili da će pokrenuti radikalne mjere pa i moguću blokadu prometnice D1. Inače, mještani će između ostalog tražiti i rentu, najviše kako ističu zbog neriješenih komunalnih problema koji bi se riješili tim novcem.

OBAVIJEST

Likomed veterina danas započinje sa obavljanjem dezinsekcije muha na području Dicma. Dezinskecija se provodi prskanjem otopine TIMATEOKSANA sistemom od kuće do kuće. Za dodatne informacije obratite se na broj 701-400.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2008."

U sklopu "Dana Alke i Velike Gospe" danas u 21 sat u Sinju gostuje Tetatar Epilog sa predstavom "Zbrka", a sutra će se otvoriti izložba akademskog slikara željka Bubala u Galeriji Galiotović.Vjeko Novak pobjednik je natjecanja "Junak na junaka" koje je održano sinoć na gradskom stadionu u Sinju. 9 prijavljenih natjecatelja okušalo se u četiri discipline nošenju tereta od 200 kg, savijanju željezne šipke, potezanju konopa i jačanju slobodnim stilom. U kulturno umjetničkom dijelu programu nastupila su kulturno umjetnička društva iz našega kraja kao i klapa šufit. Ispred organizatora udruge "Ante Tomašević Kuka Josip Vučković Bećo istaknuo je kako je zadovoljan organizacijom no kako ipak očekuje da će sljedećih godina odaziv natjecatelja ali i posjetitelja biti veći.

Jučer je završio 27. Brnaški dernek. Za miss u narodnoj nošnji izabrana je Antonija Radović, a najbolji alkarić sa 8 punata bio je Ivan Jagnjić 8