Petak, 21.07.2006.

SVEčANA SJEDNICA OPćINSKOG VIJEćA DICMA

Danas je svačanost u Dicmu. S početkom u 11 sati održat će se svečana sjednica Općinskog vijeća kojom će predsjedati Ivan Burov. Sjednica je upriličena povodom predstojeće svečanosti Dana općine koji se obilježava 25. srpnja na blagdan Svetog Jakova.
Načelnik Josip Silić najavljuje kulturna i športska zbivanja uz goste i prijatelje Općine, a blagdan zaštitnika bit će obilježen pred mnoštvom vjernika u Dicmanjskoj crkvi svetog Jakova.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U DICMU

Od jutros je krenula nova akcija darivanja krvi u Dicmu. U tamošnjoj ambulanti sinjski Crveni križ u suradnji s DDK Dicmo provodi akciju do 13. sati. Očekuju dobar odaziv davatelja poradi pojačane potražnje svih krvnih skupina u KB Split.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Dodajmo kako su potrošači struje u Dicmu bez isporuke do 13 sati i to u naseljima Krušvar, Ercegovci i Prisoje od Krušvara do zaseoka Silić.Iz sinjskog HEP-a su potvrdili neodgodive radove na električnim postrojenjima

OTVARANJE SINJSKOG KULTURNOG LJETA

Večeras se i službeno na Trgu Kralja Tomislava u 20 sati otvara sinjsko kulturno ljeto "Dani Alke i Velike Gospe". Pod pokroviteljstvom grada Sinja trenutak će uveličati Sinjske mažoretkinje i Gradska glazba.
Po otvaranju kulturnog ljeta održat će se sat kasnije u alkarskim dvorima predstava Zijaha Sokolovića "Kobajagi donijela me roda". Monodrama ima izrazito dijalošku konstrukciju smijući se primitivizmu i našim običajima.

OBAVIJEST IZ POSTAJE ZA TEHNIčKI PREGLED SINJ

Centar za vozila Hrvatske postaja za tehnički pregled u Sinju potvrđuje informaciju svojim korisnicima da će u vremenskom periodu od 24.-29. srpnja raditi jednosmjenski od 7-14 sati. Voditelj postaje Perica Buljac očekuje razumjevanje korisnika usluga.

SPORT

U okviru obilježavanja Dana općine Dicmo u nedjelju i ponedjeljak održat će se završnica malonogometnog turnira Ante Tonći Brkić koji se održava u čast i spomen na sve poginule branitelje Dicmanjskog kraja.
U završnicu turnira plasirale su se ekipe Torcida Gilić Grab, Dugopolje, Sinj i Dicmo.

Sutra se nastavlja turnir u balotama u Sinju u kojem igraju u 19 sati Jota i Meštar te dva sata kasnije Careva Ekipa i Mario Soldić. Isti turnir nastavlja se i u nedjelju.

VRIJEME

Sunčano je vedro i toplo vrijeme. Jutarnje izmedju 22 i 29, a najviša dnevna temperatura zraka i do 37 stupnjeva Celzijevih.