Utorak, 21.06.2022.

Gotovo 200 planinara noćnim usponom savladalo Troglav i dočekalo izlazak sunca


U subotu u večernjim satima počelo je okupljanje u planinarskom domu na Vrdovu, u početku laganije, ali kako se bližio polazak prema Troglavu tako je počeo pristizati i sve veći broj planinara željnih avanture i druženja. Dok se brojka povećavala, u domu se osjetila ta atmosfera i uzbuđenje prije polaska što je zapravo i jedan od ciljeva ovako velikih okupljanja.
Oko 23.30 sati predsjednik PD ‘Sveti Jakov Bitelić’ Dražen Buljan uputio je par prigodnih riječi prisutnima, isto tako i pozvao sudionike da se drže uputa vodiča i brinu o vlastitoj ali i sigurnosti drugih sudionika. Velike su bile ambicije i želje svih sudionika dočekati taj izlazak sunca na Troglavu, a ovi prizori nikoga nisu ostavili ravnodušnim. Čaroban je taj izlazak, i na sreću, držali su se rasporeda i planinari i sunce pa su uspjeli uhvatiti to svitanje.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Počinje 1. Memorijalno-humanitarni turnir ‘Goran Vučić


U ovo ljetno vrijeme sve je više malonogometnih turnira koji se održavaju diljem Cetinskog kraja. Jedan takav svoj premijerni početak imat će turnir u Glavicama Gornjim, na ŠC Planica.
Naime, u organizaciji Udruge INITIUM, uz suorganizaciju Udruge 2. bojne ‘CRO ANGELS’, a pod pokroviteljstvom Grada Sinja održava se 1. Memorijalno-humanitarni turnir ‘Goran Vučić’ Glavice 2022.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR