Subota, 21.06.2014.

Počinju ‘Dani Košuta’U Košutama sutra počinju 5. po redu ‘Dani Košuta’ koji se organiziraju u okviru proslave blagdana Presvetog Srca Isusova.
‘Dani Košuta 2014. ‘ počinju sutra u 1930 sati, svečanom povorkom svih sudionika i gostiju, koja će krenuti od mjesne škole do crkve. Potom će biti otvaranje ‘Dana Košuta’, nakon čega će se održati klapska večer na kojoj će nastupiti Limena glazba ‘Sv. Mihovil’ Trilj, Muška klapa ‘Sv. Mihovil’ Proložac, Ženska klapa ‘Kurjože’ Podstrana, Muška klapa ‘Sveti Luka’ Otok i na kraju Klapa ‘Sinj’.
U okviru ‘Dana Košuta 2014.’ i proslave blagdana Presvetog Srca Isusova, koji će trajati od 22. do 29. lipnja, predviđen je osebujan i bogat program u okviru kojeg će se, osim nastupa klapa, održati izložbe, dječja predstava, predstava za odrasle, dječji festival, koncert limene glazbe, folklorna večer, bogat sportski program te, na samom kraju – Palaćinkijada.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Brojna mjesta Cetinske krajine slave blagdan svetog Ivana KrstiteljaU brojnim župama i mjestima Cetinske krajine u tijeku su pripreme za proslavu blagdana svetoga Ivana Krstitelja, koji se slavi u utorak, 24. lipnja.
U župi Grab središnje misno slavlje na sam blagdan Svetog Ivana Krstitelja, koje će početi u 10,30 sati, predvodit će i propovjedati don Dario Čorić župnik iz Košuta. Ove godine, po jedanesti put za redom, grabska Župa organizira prigodni duhovno-kulturni program koji će se održati u utorak u večernjim satima, od 21 sat uz rijeku Grab.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obilježavanje Dana antifašističke borbe

Hrvatska 22. lipnja slavi Dan antifašističke borbe, u znak sjećanja na 22. lipnja 1941. kad je u šumi Brezovica kod Siska osnovan Prvi sisački partizanski odred, ujedno i prva antihitlerovska postrojba u tadašnjoj okupiranoj Europi. Dan antifašističke borbe je državni blagdan u RH.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinj domaćin 3. kupa u twirlingu za regiju Jug

U organizaciji Twirling kluba Sinj i Hrvatskog twirling saveza u Sinju će se danas održati otvoreni 3. kup u twirlingu za regiju Jug.
Natjecanje će se održavati u sportskoj dvorani, a počet će u 10,30 sati. Osim twirlera iz Sinja, sudjelovat će i twirleri iz klubova Trilj, Splato, Kaštela, Vodice i Zagreb. Ukupno sto twirlera iz šest različitih klubova natjecat će se u jedanaest različitih disciplina i to u četiri dobne skupine: kadeti, mlađi juniori, juniori i seniori.
IZVOR: WWW.FERATA.HR