Petak, 21.06.2013.

U akciji na sinjskom području oduzeto 46 automata za igre na sreću

Policijski službenici Policijske postaje Sinj u suradnji s policijskim službenicima  Službe općeg kriminaliteta  proveli su akciju "Srećko"  u cilju  suzbijanja priređivanja igara na sreću na automatima. Akcija koja je trajala više od mjesec dana rezultirala je  podnošenjem kaznenih prijava protiv ukupno 18 osoba, a provedena je u više  ugostiteljskih objekata na  području Hrvaca, Dicma, Otoka Dalmatinskog, Sinja i Trilja.
IZVOR: PU SD

...

Večeras otvaranje izložbe ‘Ptičja gripa’

Večeras u 20 sati u galeriji Sikirica će biti otvorena izložba Marine Orlić pod nazivom Ptičja gripa.

Izložba je dio cjelogodišnjeg programa Kulturno umjetničkog središta posvećenog ženi kao subjektu i objektu umjetnosti. U okviru programa u pripremi je opsežni multimedijalni projekt Žena u Dalmatinskoj zagori.

Marina Orlić (1958.) je samostalna umjetnica iz Pule koja se profesionalno bavi keramikom, kiparstvom i slikarstvom. Članica je niza strukovnih umjetničkih udruga i ustanova, izradila je nekoliko javnih radova u Puli, Omeru, Medulinu i Mostaru, njeni radovi su zastupljeni u mnogim knjigama školske i strukovne literature, a mnoga djela joj se nalaze u privatnim i javnim zbirkama umjetnina.  Suosnivačica je i predsjednica Centra za obilikovanje keramike Krater, a u suradnji sa školom primjenjenih umjetnosti i dizajna u Puli održava keramičarske radionice za učenike odjela kiparstva.

Izložba njenih intrigantnih radova od žice će biti otvorena do 3. srpnja, a pokrovitelj izložbe je Grad Sinj.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Ribolovni Spin-kup na Rudi

Športsko ribolovna udruga Cetina Sinj poziva sve ribiče zainteresirane za Spin natjecanje (ribolov predatora s obale umjetnim mamcima) da se prijave za natjecanje na rijeci Rudi.

Ovo je već tradicionalno odmjeravanje snaga cetinskih ribiča u lovu varalicom. Ovom prigodom zahvaljujući sponzorima natjecanja biti će upriličen prvi krug ribolova sa novim varalicama IFC serije i BAS IFC IDRA prototipom serija,  od kojih će se prezentirati žličarske, klasične i dvoslojne varalice. Uz Grad Sinj i Turističku zajednicu ovom športskom natjecanju ribiča  odazvali su se mnogi sponzori. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR