Utorak, 21.06.2011.

Koncert KUD-a Vrilo u Vukovaru

Članovi KUD 'Vrilo' Obrovac Sinjski večeras putuju u Vukovar, gdje će sutra na glavnom gradskom trgu održati koncert.
Folklorna skupina će se predstaviti 'Sinjskim kolom' i 'Prošnjom neviste', muška pjevačka skupina rerom, a ženska pjevačka skupina tradicionalnim napjevima našega kraja. Dalmatinska klapa KUD 'Vrilo' izvest će šest pjesama.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Održano besplatno predavanje za trudniceUdruga Srma iz Sinja i Klub trudnica i roditelja Split održali su u ponedjeljak 20.6. u Galeriji Galiotović u Sinju besplatno predavanje za trudnice. Predavanju je prisustvalo 6 trudnica, od kojih je jedna bila iz Sinja, jedna iz Omiša, jedna iz Kaštel Starog i tri trudnice iz Splita. Strunjače, pilates lopte, lutke za demonstraciju dojenja osigurala je Srma, a edukatorice splitski Klub. O disanju i relaksaciji na porodu govorila je Kristina Vidan, viši fizioterapeut, a o dojenju i njegi bebe mama edukatorica  Julija Mardešić. Predavanje je održano u okviru programa ‘Znanjem do poroda bez straha’ koji Klub trudnica i roditelja Split provodi uz potporu Splitsko-dalmatinske županije.

“Triljski branitelji” po četvrti put

ČAPORICE – u organizaciji nogometnog kluba „ Čaporice“ iz Trilja, a pod pokroviteljstvom grada Trilja, županije Splitsko dalmatinske i Hvidre Trilj narednog će se vikenda na ŠRC „ Zdenko Pavela – Cato „ održati 4.memorijalni nogometni turnir za dječake „ Triljski branitelji“, koji se igra u čast svih poginulih branitelja Domovinskog rata sa područja grada Trilja.
Turnir se igra u dvije dobne kategorije ( dječaci rođeni 2000/2001 i 2002/2003 ), gdje će nastupiti 28 ekipa iz 15 dalmatinskih klubova, što će okupiti  oko 350 mladi igrača.
Početak turnira je u petak, dok je finale u nedjelju u 18,40 i 19,30 sati.Nakon finala proglašenje pobjednika i podjela nagrada.
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Prohodnost cesta

Na većini je cesta promet srednje gust i teče bez teškoća, a zastoji su mogući na dionicama gdje traju radovi.

Dionica državne ceste D1 Gračac-Knin zbog radova je zatvorena za promet od Očestova do Pađena. Obilazak je Gračac-D 27-Obrovac-Kistanje-Knin i obratno ili autocestom A1 (rok završetka radova je 1. srpnja).

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskoga Broda (obilazak je preko čvorova Okučani ili Lužani), a na čvoru Slavonski Brod-zapad zatvoren je izlaz iz smjera Lipovca i ulaz u smjeru Zagreba (obilazak je preko čvorova Lužani ili Slavonski Brod- istok).

Na Istarskom ipsilonu na čvoru Vodnjan sjever zatvoreni su izlazi u smjeru Kanfanara i Pule (obilazak: izlaz u čvoru Vodnjan jug).
IZVOR: HAK
...