Ponedjeljak, 21.06.2010.

Obavijest

Uoči blagdana Sv. Ivana Krstitelja u župi Grab i ove godine 23.lipnja organizira se prigodni kulturno umjetnički program.
Ispred grabske crkve u srijedu nastupit će  Gradsko kazalište mladih iz Splita s predstavom “Hamlet u Mrduši donjoj” Ive Brešana. Svoj nastup imat će  i tenor Stefan Kokoškov , KUD–ovi Zvona Zagore iz Mirlovića i Župe Grab. Početak priredbe je u 21 sat

Dan antifašističke borbe

Povodom dana antifašističke borbe koji se u Hrvatskoj obilježava 22.lipnja sutra će predstavnici gradske vlasti u 10,30 sati položiti vijence kod spomen obilježja u gradskom parku i kod spomenika ispred Gradske uprave.

Seizmografi seizmološke službe noćas u 1 sat i 13 minuta zabilježlili su jači potres

Seizmografi seizmološke službe noćas u 1 sat i 13 minuta zabilježlili su jači potres, čiji je epicentar bio 3 km jugoistočno od Livna u Bosni i Hercegovini. Magnituda potresa iznosila je 4,3 prema Richteru, a osjetio se na  sinjskom području i na području cijele Dalmacije. Zasada nema informacija o prouzročenoj materijalnoj šteti

Natječaj za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta na području grada Sinja

Gradsko vijeće grada Sinja objavilo je danas, 21. lipnja, natječaj za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta na području grada Sinja. Natječaj traje do 06. srpnja zaključno do 14 sati. Natječajem je obuhvaćeno 437 hehtara zemljišta, od čega 330 predviđeno je za zakup na 20 godina, a oko 107 hehtara na 5 godina.
Više na www.sinj.hr

Promet na području Cetinskog kraja odvija se bez poteškoća i zastoja

Promet na području Cetinskog kraja odvija se bez poteškoća i zastoja, no ceste su mokre i skliske pa se stoga vozače poziva na oprez i da vožnju prilagode uvjetima na cestama, posebno na dionici D1 od Sinja do Vrlike u mjestima Potravlje i Podosoje  gdje se zbog kiše mogu ponovno pojaviti manji odroni zemlje.

Obavijest

Zbog radova miniranja tunela „Mačkovac – zapad“ danas od 13,00 – 13,30 biti će zatvorena brza cesta Solin – Klis. Obilazni pravac je stara kliška cesta.

Kino danas

U gradskom kinu i večeras igra film “Seks i grad 2”. Početak prikazivanja je u 20,30 sati.

Sport

Na sinjskom Hipodromu jučer je održana galopska priredba.U pet trka nastupilo je 25 grla. Glavnu trku dana na 2250 metara dobilo je grlo Belami vlasništvo GK Blaškan. Organizatori utrka bili su HGS i GK Vreba iz Hrvaca. U utrci na 2000 metara za arapske konje slavilo je grlo Om sahat vlasništvo Eko tera iz Varaždina.
Zanimljiva je bila trka u čast velikog Dambija na 1800 metara za engleske punokrvne konje 3 godine i stariji. U ovoj utrci slavio je Blaškanov Magambo ispred Ratalma Vrebe iz Hrvaca i Clasic spirit vl.KGK Alkar i obitelji Jelinčić.
Još jedna utrka održana je u čast jednog velikog grla, a to je Prometeus. Utrku na 2000 metara osvojio je Janeman Eko tere iz Varaždina.
Brza sprinterska disciplina na 1400 metara utrka općine Hrvace pripala je uvjerljivo Nazimu iz GK Vreba, drugo mjesto osvojio je Pepit Josipa Masle, a na trećem mjestu plasirao se Super Blade iz Ivanca.
Iako je kiša često prekidala natjecanje koje je pratilo oko 1500 gledatelja, glavna utrka Grada Sinja na 2250 ponudila je izvrsnu i neizvjesnu utrku. Od kraja do početka trku je vodio i osvojio  prvo mjesto Belami GK Blaškan ispred vrebine Astala luce.I za ovog dvojca plasirali su se Nabukov Josipa Masle i TNT Alkara i obitelji Jelinčić.
Ovu priredbu posjetili su župan Ante Sanader, dožupan Luka Brčić, gradonačelnik sinja Ivica Glavan, načelnik Hrvaca Dinko Bošnjak i ostali predstavnici jedinica lokalne samuprave.U Hrvaca u organizaciji Paraglajding kluba Pegaz ovog vikenda održano je međunaradno natjecanje u paraglajding-jedriličarstvu. U kategoriji natjecateljica najbolja je bila Ivana Porozić iz Križevaca ispred Sonje Papeš iz Zagreba i mađarice Kinga Tunsandi.
Muškarci su se natjecali u dvije kategorije. U kategoriji serijska klasa slavio je slovenac Andrej Erzložnik ispred splićanina Verdana Bralića i Roberta Zeca iz Buzeta.U kategoriji completeišen slavio je Marko Frgetić iz Rijeke, drugo mjesto pripalo je slovencu Erzložniku a, treće splićaninu Vedranu Braliću.

Kronika 92

Jučer, tijekom prijepodneva, u Otoku Dalmatinskom 49-godišnjak je u alkoholiziranom stanju verbalno napao te uputio prijetnje 52-godišnjem bratu. Iz svog osobnog automobila izvadio je  lovačku pušku i nastavio prijetiti. Mještani su mu oduzeli navedenu pušku. Uhićen je i priveden u službene prostorije policije. Puška i streljivo su privremeno oduzeti. Pretragom kuće pronađeno je i privremeno oduzeto streljivo. U tijeku je kriminalističko istraživanje u cilju rasvjetljavanja događaja.
IZVOR: PU SD

Stanje na cestama

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni, te skliski u većem dijelu zemlje. Upozoravamo vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Duž Jadranske (D 8) i Ličke (D 1) magistrale, kao i na cestama kroz gorja, mogući su odroni zemlje i kamenja.

Zabrana prometovanja za teretna motorna vozila iznad 7,5 t, danas je od 15 do 23 sata (dan uoči praznika antifašističke borbe), te sutra, u utorak, od 14 do 23 sata, na važnijim državnim cestama: D 8 (Jadranska magistrala), D 9 (Metković-Opuzen), D21 (Kaštel-Kanfanar), D23 (Žuta Lokva-Senj) itd. Zabrane nema na autocestama, kao i na Ličkoj magistrali (D 1).
IZVOR: HAK