Subota, 21.06.2008.

Slaven Bilić: Ovaj poraz ću pamtiti zauvijek; Terim: I Hrvatska i Turska su zaslužile polufinale

Tužnog je lica nakon izgubljene utakmice hrvatski izbornik Slaven Bilić sjeo pred novinare.

- Utakmica je bila dobro i čestitam svim akterima. Jedna utakmica s krajem koji je nevjerojatan, kojega samo nogomet može donijeti. U 120 minuta imali smo više čistih prilika, oni su imali svoj pritisak koji je povremeno trajao. Nisu bili indiferentni, ali mislim da smo bili dosta bolji protivnik. Zadnje dvije minute je nemoguće opisati i to će nas proganjati cijeli život - počeo je priču Bilić

Kako ste doživjeli stresne jedanesterce?

- Penali su lutrija. Nemam ni jednog promila zamjeriti svojim igračima, nego da budem ponosan na njih. No tužni smo i nesretni jer smo mislili da s ovom ekipom možemo otići skroz do kraja. Nezasluženo smo izgubili.

S tako malo vremena do kraja nakon što je Klasnić zabio gotovo nikome nije bilo ni na kraj pameti da se Turci mogu vratiti.

- Nije mi bilo u mislima da ćemo primiti gol, ali bilo je normalno očekivati njihov pritisak. Nakon prve minute smo sačuvali loptu, krenuli smo u kontru koja je završila zaleđem. Lopta se kasnije odbila do devetke i završilo je kako je završilo - prisjetio se Bilić.OPšIRNIJE
IZVOR: www.slobodnadalmacija.hr

POčETAK RADOVA NA PODIZANJU NASADA TREšANJA U UGLJANIMA

Tvrtka Vrni iz Zagreba danas će svečano otvoriti radove na podizanju najvećeg nasada trešanja u ovom dijelu Europe. Tim činom će započeti s realizacijom svog gospodarsko - proizvodnog projekta oživljavanja i intenziviranja poljoprivredne proizvodnje srednjedalmatinskog kraja. Nasad trešanja Vrni će podići na 45 hektara zemljišta u triljskom naselju Ugljane, uz Gospodarsku zonu čaporice.

OBAVIJEST

Sinjska ispostava Zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, koja djeluje u sklopu Doma zdravlja u Sinju, od ponedjeljka, 23. lipnja, počinje sa savjetovanjem ovisnika i njihovih obitelji. U početku će se savjetovanja održavati jednom tjedno i to ponedjeljkom od 16,00 sati. Zaintereirani se mogu prijaviti na broj telefona 824-676

JAVNA TRIBINA "PRAVA PACIJENATA"

Klub žena liječenih na dojci iz Sinja i Udruga "Srma" u utorak, 24. Lipnja, organiziraju javnu tribinu na temu "Prava pacijenata". Gošća tribine bit će dr. đula Rušinović-Sunara predsjednica Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenata, a govorit će o problemima u sustavu zdravstva, partnerskom odnosu pacijenata i zdravstvenih djelatnika, pravu na informacu te zastupanju prava pacijenata. Posjetitelji tribine moći će postavljati i pitanja. Tribina će se održati u dvorani franjevačkog samostana u 18 sati.

BLAGDAN SV. IVANA KRSTITELJA



U utorak je blagdan Svetoga Ivana Krstitelja. Vanjska proslava blagdana u župi Grab održat će se u nedjelju, 22. lipnja, svečanim misnim slavljem s procesijom koja će početi u 10 sati i 30 minuta. Svetu misu predvodit će i propovjedati fra šimun Bilokapić.
U ponedjeljak će se u Grabu održati pučka fešta. U 21 sat počet će predstava Gradskog kazališta mladih Split "ženici" u kojoj glume Ilija Zovko i Filip Radoš. Nakon predstave nastupit će operni pjevač Ratomir Kliškić uz klavirsku pratnju Rozarije Samodol. U kulturno-zabavnom programu nastupit će fra Stipica Grgat na diplama i KUD župa Grab.

U utorak, na blagdan Sv.Ivana Krstitelja svečano će biti i u Krušvaru. Misno slavlje i procesiju koja počinje u 10 i 30 sati, predvodit će i propovijedati splitsko - makarski nadbiskup mons. Marin Barišić, koji će ovogodišnjim krizmanicima udijeliti sakrament svete potvrde. Tom prigodom svečano će se obilježiti i 300-ta godišnjica crkve Sv. Ivana u Krušvaru kao i posveta novoizgrađenog 18 metara visokog zvonika. U kulturno umjetničkom programu nastupit će Udruga za očuvanje kulturne baštine Cetinskog kraja.

Na blagdan Svetoga Ivana Krstitelja, sinjski župnik fra Nikica Ajdučić u utorak će predvoditi svetu misu na brdu Planica u Glavicama. Poslije svete mise održat će se pučka fešta.

KINO DANAS

U 19 te od 20 sati i 45 minuta u sinjskom kinu pogledajte komediju "Dok nas Jackpot ne rastavi".
Za karizmatičnog ovisnika o tulumima Jacka Fullera (Ashton Kutcher) i šutljivu trgovkinju Joy McNally (Cameron Diaz), divlji vikend koji su igrom slučaja proveli zajedno u Las Vegasu trebao je po svim pravilima ostati samo mutna uspomena i vjerojatno bi da nisu u međuvremenu sklopili brak te poslije toga zajedno osvojili nevjerojatnih tri milijuna dolara u kasinu.

OBAVIJEST

Uređaji za mjerenje brzine vozila na području Policijske postaje Sinj danas su postavljeni na D220 Trilj - Tijarica.