Četvrtak, 21.06.2007.

ODRžANA 55. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA SINJA

Iva Bilandžić-Barać, pročelnica Upravnog odjela za prostorno planiranje, gospodarenje prostorom i razvoj grada Sinja, sa 1. srpnja 2007. godine razriješena je dužnosti. Od 7 članova poglavarstva za takvu odluku glasovalo je njih 4. Nakon glasovanja u kojem su Neven ćurković, Sloven Poljak i Jakov Dukić glasovali protiv, Nataša Poparić, Neven ćurković i Sloven Poljak napustili su sjednicu.


Danas, 21. lipnja 2007.g.(četvrtak)u prostorima Gradske vijećnice Grada Sinja s početkom u 9,00 sati održana je 55. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Sinja sa slijedećim dnevnim redom:

1. Odbijen je prijedlog Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske da se u dijelu vojarne "Ivaniš Nelipić" locira Centar za prihvat i smještaj stranaca, nezakonitih migranata;
...

AUTOBUSI "AUTOPRIJEVOZA" PROMETUJU PO REDU VOžNJE

Jučer je nadležno povjerenstvo u županiji splitsko-dalmatinskoj temeljem zakona o cestovnom prometu ukinulo dopusnice Prometu Makarska te ih temeljem zahtjeva sinjskog Autoprijevoza prenijelo na tu tvrtku - izvjestio je pročelnik za gospodarstvo splitsko-dalmatinske županije Božo Sinčić.
Nakon što su dobili dopusnice za vožnju linija sinjski Autoprijevoz od jutros u 5 sati vozi prema redu vožnje na svim linijama.

"DAN DRžAVNOSTI"

Predstavnici Grada Sinja će na dan državnosti 25. lipnja, na spomenik hrvatskim braniteljima poginulima u Domovinskom ratu kod zgrade Gradske uprave u Sinju, položiti vijence i zapaliti svijeće u znak sjećanja na sve poginule branitelje Cetinskoga kraja. Vijenci će se položiti u 9,00 sati. Sveta misa održati će se u crkvut u nedjelju u 10 sati.

BESPLATNA PRAVNA POMOć

Udruga «Srma» pruža besplatnu pravnu pomoć kod postupka podnošenja Zahtjeva za stambenim zbrinjavanjem na područjima od posebne državne skrbi. Stoga pozivaju prognanike, povratnike i izbjeglice s područja Grada Vrlike, koji nisu ostvarili pravo na obnovu ili im je žalbeni postupak u tijeku, da danas dođu u predvorje gradskog kina u Vrliku do 12 sati, a pomoć mogu zatražiti i građani koji stambeno zbrinjavanje traže na području općine Hrvace.

OBAVIJEST

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata, podružnica splitsko-dalmatinske županije, najavila je hodočašće u marijansko svetište Majke Božje Bistričke u Mariju Bistricu. Hodočašće će se održati 12. i 13. srpnja. Upisi se vrše zaključno s 25. lipnja na broj 098/982-54-01.

PREDAVANJE

Krug prijatelja Bune Gruninnga danas u Sinju organizira informativno predavanje na temu: Iscijeljenje i pomoć duhovnim putem po učenju Bune Greninga - medicinski dokazano. Predavanje će se održati danas u 17 sati u Galeriji Galiotović

KRONIKA 92

PP SINJ, 20.06.2007.g. nakon zaprimljene anonimne dojave policijski službenici na području općine Dicmo, na garaži osamdesetogodišnjakinje pronašli zasađeno 6 stabljika marihuane visine od 25 do 100 cm. Stabljike su izuzete te će biti dostavljene Centru za krim. vještačenja.
IZVOR: PU SD

PRVI DAN LJETA

Prvi je dan ljeta i prikladno tome, temperature će u Hrvatskoj rasti i do 37 stupnjeva celzijevih. Val vrućine koji nas je zahvatio svoj bi maksimum trebao doseći upravo danas, na prvi dan ljeta. Na ovakvim temperaturama kažu stručnjaci vrlo je važno izbjegavati sunce, pogotovo od 10 do 17 sati. No što je najvažnije kažu liječnici je osim piti dovoljne količine vode, preporuča se i izbjegavanje prženih, pohanih, slatkih i jako zasoljenih te začinjenih jela.

VRIJEME

Danas se u cijeloj zemlji očekuje najtopliji dan ove godine. Posvuda će prevladavati sunčano, vruće i sparno, pa posebno upozoravamo kronične bolesnike i starije osobe da se zadržavaju u zatvorenim prostorima i izbjegavaju izlazak na otvoreno sredinom dana. Posvuda će puhati slab vjetar, jedino će povremeno na Jadranu biti umjerenog jugozapadnjaka. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti od 16 do 21, na Jadranu od 22 do 26, a najviše dnevne od 30 do 35, ponegdje u Slavoniji i do 37°C.
IZVOR: Meteo Centar d.o.o.