Srijeda, 21.06.2006.

DANAS TEMPERATURA I DO 33 STUPNJA CELZIJEVA

Toplotni udar koji je zadnjih nekoliko dana zahvatio Hrvatsku svoj će vrunac doživjeti danas, kada će se u hladu živa na termometru popeti do 33 Celzijeva stupnja. Najtoplije će, tvrde u Državnom hidrometeorološkom zavodu, biti u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, ali diljem zemlje se najviša dnevna temperatura neće spuštati ispod 28 stupnjeva.
Na suncu bi moglo biti i tropskih 40 stupnjeva pa se preporučuje izbjegavanje predugog izlaganja sunčevim zrakama i konzumiranje što većih količina tekućine. Liječnici pogotovo upozoravaju srčane bolesnike i starije osobe da ne izlaze iz svojih stanova ako to nije neophodno te da se ne izlažu prevelikim naporima.

ODRžANA 31. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA


Na danas održanoj sjednici Gradskog poglavarstva razmatralo se 9 točaka dnevnog reda.

Usvojena su Izvješća o radu Gradskog poglavarstva, uz prijedlog da se osnuje Povjerenstvo koje će razmotriti načine uštede potrošnje električne energije za javnu rasvjetu, prošle godine oko 1 milijun kuna, te da se pripremi Informacija o radovima izvedenim na izgradnji vodovoda na Gljevu, koji još nije u funkciji.

Usvojen je Zaključak o davanju mišljenja o opravdanosti, odnosno mogućnosti istraživanja i eksploatacije mineralnih sirovina.
...

PRIJAM ZA NAGRAđENE UčENIKE GRADA SINJA

Jutros u Gradskoj vijećnici gradonačelnik Nikola Tomašević primio nagrađene učenike na županijskim i državnim natjecanjima ove školske godine. Radi se o 19 učenika osnovnih i srednjih škola sa područja grada Sinja koji su pokazali izniman uspjeh u školovanju. Učenici i njihovi mentori nagrađeni su novčanim nagradama i prigodnim pokolnima.

DAN ANTIFAšISTIčKE BORBE

U povodu Dana antifašističke borbe izaslanstva grada Sinja i udruge antifašističkih boraca i antifašista Cetinske krajine Sinj sutra u 9 sati položiti će vijence na spomen kosturnicu u Sinju.
U želji da se Dan antifašističke borbe i antifašizam kao civilizacijsko opredjeljenje koje je utkano u temelje samostalne demokratske Republike Hrvatske u Sinju i Cetinskoj krajini što svečanije obilježi udruga je pozvala političke stranke , udruge i građane Sinja da prisustvuju polaganju vijenaca.

NATJEčAJ ZA IZBOR NAJLJEPšE OKUćNICE U TRILJU

Turistička zajednica grada Trilja u sklopu ekološko-edukativne akcije "Trilj u cvijeću " raspisala je natječaj za izbor najljepše okućnice privatne kuće te izbor najljepšeg balkona ili terase privatne kuće ili stanbene zgrade. Prijedlozi za natječaj zaprimaju se do 20 srpnja telefonom na broj 832-510 ili pismeno na adresu bana Jelačića 40 do 30. srpnja. Nadležna komisija obići će sve prijavljene kandidate, a proglašenje najboljih biti će u sklopu Dana svetoga Mihovila.

EDUKACIJA O VAžNOSTI PREVENTIVE U LIJEčENJU RAKA DOJKE

Klub žena liječenih od karcinoma dojke iz Splita u suradnji s Forumom žena SDP-a iz Sinja organiziraju edukaciju o važnosti preventive u liječenju raka dojke uz mogućnost ultrazvučnog pregleda. Akcija će se održati danas u prostorijama SDP-a od 16 sati i 30 minuta.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektro-energetskim postrojenjima u petak 23. lipnja u vremenu od 8 do 14 sati bez napajanja električnom energijom biti će potrošači na području grada Vrlike, te općina Kijevo i Civljane - obavijestili su iz HEP-a.

VRIJEME

Za danas se prognozira pretežno sunčano i vruće vrijeme, a u poslijepodnevnim i večernjim satima u sjevernim su kopnenim predjelima mogući pljuskovi. Od sredine tjedna ipak će doći do manjeg osvježenja, praćenog lokalnim pljuskovima.