Utorak, 21.06.2005.

DAN POBJEDE NAD FAšIZMOM

Povodom sutrašnjeg praznika koji ujedno obilježava 60- godišnjicu pobjede nad fašizmom , delegecija Grada Sinja na čelu s gradonačelnikom Nikolom Tomaševićem i predsjednikom Gradskog vijeća Mišom Vareninom upriličit će polaganje vijenca svim poginulim u II. Svjetskom ratu na spomen kosturnicu u gradskom parku. Polaganje je predviđeno za 9 sati.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Gradsko poglavarstvo Grada Sinja za četvrtak 23. lipnja 2005. godine najavljuje 2. sjednicu na kojoj će razmatrati dnevni red od 9 točaka.
1.Informacija o konačnom prijedlogu Prostornog plana Grada Sinja,
2.Informacija o aktivnostima donošenja Generalnog urbanističkog plana,
3.Izvješće o radu "Vodovoda i čistoće" Sinj za 2004. godinu,
4.Informacija o trenutnom stanju poslova, preuzetim poslovima i potpisanim ugovorima o komunalnoj infrastrukturi,
5.Izvješće o korištenju javno-prometnih površina za razdoblje od 1. siječnja do 13. lipnja 2005. godine,
6.Informacija o izvršenju proračuna zarazdoblje 1. siječnja-31. svibnja 2005. godine,
7.Primjedbe na Poslovnik o radu Gradskog poglavarstva,
8.Prijedlog odluke o poništenju natječaja za prijam komunalnih inspektora,
9.Razmatranje Informacije Zavoda za zapošljavanje-Područne službe Split u svezi s prostorom za obavljanje djelatnosti Zavoda na području Grada Sinja.

BLAGDAN SV. IVANA KRSTITELJA

župa Grab priprema se za proslavu svog zaštitnika Sv. Ivana Krstitelja. Tako će u petak 24.lipnja na sam blagdan don Stipe Ljubas, triljski župnik i dekan Cetinskog dekanata uz koncelebraciju mjesnog župnika fra Duška Boticu, služiti svečanu svetu misu koja počinje procesijom u 10,30 sati.

Uoči samog blagdana, u četvrtak u 20,30 sati "Kod starog mosta" u središtu mjesta upriličit će se duhovno-kulturni program u kojem sudjeluju glumci i opreni pjevači Hrvatskog narodnog kazališta iz Splita, a predviđen je i nastup kulturno-umjetničkih društava "širokopoljac" iz širokog polja pokraj đakova te domaćina KUD-a Grab.

OSNIVAčKA SKUPšTINA KLUBA DRAGOVOLJNIH DAVATELJA KRVI SINJ

U prostorijama gradskog društva Crvenog križa Sinj u petak će se održati osnivačka skupština dobrovoljnih davatelja krvi na kojoj će se birati članovi predsjedništva i ujedno osnovati klub Dragovoljnih davatelja krvi Sinj.

"DANI KOMINA, PURE I BRONZINA" U TIJARICI

Udruga Pokrenimo Tijaricu 29. i 30. srpnja organizira kulturno-gastronomsku manifestaciju, koja će ove godine imati naziv "Dani komina, pure i bronzina". Cilj manifestacije, koja će prema očekivanjima privući pozornost nekokoliko tisuća posjetitelja, je prezentacija, pripremanje i degustacija starih, gotovo zaboravljenih jela našeg kraja.

Dodajmo ovome da će uz degustaciju brojnih jela posjetitelji imati priliku pogledati i izložbu slika, a predviđeni su i brojni kulturni, sportski i zabavni sadržaji. Iz Udruge Pokrenimo Tijaricu naglašavaju da je želja svih Tijaričana oživljavanje seoskog turizma i okupljanje turista koji u to vrijeme borave na ovom području.

OBAVIJEST IZ HRVATSKIH CESTA

Iz Hrvatskih cesta, Ispostave Split obavještavaju sudionike u prometu da će danas zbog radova na izgradnji dijela autoceste Dugopolje- Bisko za sav promet biti zatvorena dionica državne ceste D-62 od Križica do Biska, odnosno od državne ceste D-1 do županijske ceste prema Ercegovcima .

Za sav promet, osim lokalnog zatvorena je dionica od spoja sa županijskom cestom Ercegovci-Bisko. Radovi će trajati naredna tri mjeseca do kada će važiti spomenuti režim prometa. Obilazni pravci su državne ceste D1- Križice- Brnaze i D60 Brnaze -Trilj,te županijska cesta Trilj-Bisko i obratno.

VRIJEME

Zadržat će se sunčano i vrlo toplo sa slabim do umjerenim zapadnim vjetrom. Poslijepodne moguće prolazno naobalečnje mjestimice. Dnevna temperatura zraka kretat će se između 27 i 32 Celzijeva stupnja.