Utorak, 21.05.2013.

Ultrazvučni pregled dojki u Trilju

U subotu, 25. svibnja u Trilju će se održati akcija ultrazvučnog pregleda dojki.
Akciju po 10. put organizira Mladen Gusić, u suradnji sa Klubom žena liječenih od raka dojke.
Pregled će se vršiti u prostorijama triljske ambulante od 9 sati i 30 minuta. Za sve informacije zainteresirane se mogu obratiti na broj 098/875-249.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obavijest

Udruga Cjelovit život želi obilježiti Dan zdravih gradova (20. 5.) i Međunarodni dan biološke raznolikosti (22. 5.). Organiziramo predavanja u četvrtak 23. svibnja u 10:45 sati u OŠ fra Pavla Vučkovića.
Predavanja su:
1. mr. sc. Zora Kažimir  (Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području SDŽ) - tema: Biološka raznolikost Republike Hrvatske
2. mr. sc. Ivana Župić (Poljoprivredna savjetodavna služba) - tema: Ambrozija


Udruga Cjelovit život i dječji vrtić Blagovijest u sklopu projekta "Vjera i nevjera za Godinu vjere" organiziraju predavanje, doc. dr. sc. fra Šimun Bilokapić "Vjera i djelotvorna ljubav", u petak 24. svibnja 2013. u 19:30 sati u Dvorani Posljednje večere u Franjevačkom samostanu u Sinju.

Večeras koncert Alberta Frke

U organizaciji OGŠ Jakova Gotovca Sinj i Hrvatske glazbene scene mladih, u Osnovnoj glazbenoj školi Jakova Gotovca Sinj večeras će koncert klavira održati Alberto Frka. Koncert će početi u 19 sati.
Alberto Frka počinje glazbeno školovanje u Glazbenoj školi 'Luka Sorkočević' u Dubrovniku, najprije s prof. Radojkom Jordanov, a od 2. godine pa do mature srednje škole pohađa klasu prof. Vesne Miletić-Corona. Prvi solistički nastup s orkestrom imao je s 9 godina, a recital s 11 godina. Brojne nagrade i nastupi svjedoče o posebnom i iznimnom talentu jednog od najvrsnijih pijanista svoje generacije.
Nakon diplome na medicinskom fakultetu u Zagrebu 1990., odlazi u Pariz gdje diplomira klavir 1993., najprije na Scholi Cantorum, potom 1995. na Ecole normale de musique de Paris. Uvrštava se u renomirane svjetske pedagoge. Uz sudjelovanje na mnogobrojnim međunarodnim natjecanjima, gdje opsvaja prve i druge nagrade, solistički nastupa u Francuskoj, Hrvatskoj, Italiji i SAD.
Godine 2007. vraća se u rodni Dubrovnik, a trenutno radi kao profesor i korepetitor na Umjetničkoj školi 'Luke Sorkočevića'. Osim brojnih samostalnih recitala, vrlo je aktivan kao komorni glazbenik.
IZVOR: WWW.FERATA.HR