Petak, 21.05.2010.

Nezaposlenost na području Cetinskog kraja napokon se počela smanjivati

Nezaposlenost na području Cetinskog kraja napokon se počela smanjivati, ponajviše zahvaljujući zapošljavanju u okviru programa javnih radova, koji se financira iz državnog proračuna, te zapošljavanju u turističkoj sezoni. U travnju je u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, u Cetinskom kraju bilo nešto više od 4400 osoba, što je, u odnosu na ožujak manje za 44 osobe. No, u odnosu na isti mjesec prošle godine nezaposlenost je povećana za 19 %. Broj nezaposlenih nastavio se smanjivati i tijekom svibnja. U sinjskoj Ispostavi s današnjim danom posao traži oko 3300 nezaposlenih.

Lara Vrgoč, u klasi prof. Gordane Pavlić, na 6. međunarodnom natjecanju mladih pijanista Zlatko Grgošević u Sesvetama osvojila treću nagradu

Učenica Osnovne glazbene škole Jakova Gotovca Lara Vrgoč, u klasi prof. Gordane Pavlić, na 6. međunarodnom natjecanju mladih pijanista Zlatko Grgošević u Sesvetama osvojila je treću nagradu.
Podsjetimo, na istom natjecanju treća mjesta u svojim kategorijama osvojili su i učenici Ivor Zlodre u klasi prof. Gordane Pavlić, Branimir Župić u klasi prof, Nataše Ivančić i Mia Jurić, u klasi prof. Tamare Romac Zlodre.

Na državnom natjecanju iz vjeronauka u Krapinskim toplicama, odlične rezultate ostvarili su učenici osnovnih škola s područja Cetinskog kraja

Na državnom natjecanju iz vjeronauka u Krapinskim toplicama, odlične rezultate ostvarili su učenici osnovnih škola s područja Cetinskog kraja. Drugo mjesto pripalo je OŠ Ivana Mažuranića Han, dok je treće mjesto osvojila OŠ Kamešnica iz Otoka. Prvaci također dolaze iz Splitsko-dalmatinske županije Osnovna škola Sućidar iz Splita.

www.os-ivan-mazuranic-han.hr

Obavijest

Hrvatski zavod za zapošljavanje organizira dodatne programe za prekvalifikaciju i osposobljavanje za više zanimanja, u trajanju od jednog mjeseca do 6 mjeseci. Programima će biti obuhvaćeno 230 osoba, koji se mogu prekvalificirati ili osposobiti za više zanimanja u turizmu i građevinarstvu te druga zanimanja. Zainteresirane osobe sve informacije o programima mogu dobiti u ispostavama Zavoda za zapošljavanje u Sinju i Trilju.

U akciji darivanja krvi u Trilju prikupljeno 70 doza krvi

U akciji darivanja krvi koja je održana u Trilju, u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Sinj i kluba DDK Trilj prikupljeno je 70 doza.

Obavijest

Proljetni kros učenica i učenika osnovnih i srednjih škola Cetinskog kraja koji je zbog nevremena bio odgođen, održat će se u srijedu 26. svibnja. Natjecanje će se održati u poslijepodnevnim satima, s početkom u 16,15 sati.

Dogradonačelnica Sinja Elena Perković Paloš i savjetnik gradonačelnika za gospodarstvo Zoran Marasović sutra će obići mjesne odbore Zelovo, Suhač i Radošić

Dogradonačelnica Sinja Elena Perković Paloš i savjetnik gradonačelnika za gospodarstvo Zoran Marasović sutra, 22. svibnja, će obići mjesne odbore Zelovo, Suhač i Radošić. Ovo je dosada treći obilazak mjesnih odbora na području grada, koji se realiziraju kako bi se na terenu utvrdila činjenična stanja koja će biti vodič za prioritetno rješavanje problema u naseljima.

Obavijest

Olimpijski festival dječjih vrtića Sinja i Cetinskog kraja, koji se trebao održati danas na Gradskom stadionu, odgođen je za 28. svibnja.

Turistička zajednica Grada Sinja kandidirat će se na natječaju za uređenje temetskih staza – biciklističkih i šetnica

Turistička zajednica Grada Sinja kandidirat će se na natječaju za uređenje temetskih staza – biciklističkih i šetnica. Biciklističke staze na području Cetinskog kraja djelomočno su već uvrštene u karte, no planira ih se u potpunosti izmjestiti s glavnih prometnica na sporedne ceste.

Obavijest

S početkom u 10,00 sati sutra, 22. svibnja, će se u gradskoj vijećnici grada Sinja održati osnivačka skupština MREŽE UDRUGA GRADA SINJA.

Obavijest

U vremenu od 9 do 12 sati sutra, 22. svibnja, Franjevačka klasična gimnazija s pravom javnosti, priređuje “DAN OTVORENE GIMNAZIJE” za osmaše i osmašice.

Obavijest

Zbog transporta i istovara glavnih rasponskih nosača za potrebe izgradnje vijadukta „Jamani zapad“ do sutra, 22. svibnja,  se za sav promet povremeno zatvara državna cesta D 1, dionica Brza cesta Solin – Klis. Poslijepodne će cesta biti zatvorena od 18,00 do 18,30 sati. Obilazni pravac je županijska cesta 6253, stara kliška cesta

Kino danas

Na repertoaru gradskog kina ovog vikenda dva su filma. Od 19 sati animirani “Alvin i vjeverica”, te u 20,30 sati komedija “Cure biraju”.

Sport

Iz sadržajnog sportskog vikenda izdvajamo susret 9. kola kvalifikacija za ulazak u A1 košarkašku ligu sutra, 22. svibnja, u Šibeniku igraju Šibenik–Alkar.

Sutra, 22. svibnja, u susretu 2. HNL u Sinju igraju Junak-Segesta.

Odgođena bikijada braće Bralić, održat će se sutra, 22. svibnja, u Dicmu. Početak programa je u 12 sati.

Stanje na cestama

Opreznije treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima u većem dijelu unutrašnjosti. Duž Jadranske magistrale (D8) i na cestama u gorju, mogući su odroni.

Zbog radova, na autocesti A 1, kroz tunel Mala Kapela do 20:00 vozi se jednom cijevi dvosmjerno, a na nekoliko dionica od čvora Bosiljevo do tunela Sveti Rok vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine na 60 km/h.
Zbog radova na dionici D 39 Svib-Cista Provo vozi se naizmjence.
IZVOR: HAK