Četvrtak, 21.05.2009.

POSVETA OLTARA I CRKVE GOSPE SINJSKEMons. Marin Barišić, nadbiskup Splitsko-makarski, posvetit će danas u 18 sati crkvu Svetišta čudotvorne Gospe Sinjske i novi oltar. Prije obreda posvećenja crkve nadbiskup će blagosloviti kip Gospe Sinjske akademskog kipara Josipa Marinovića iz Zagreba. Gospinim kipom predvorje Svetišta dobiva sadržaj koji pridonosi sakralnosti cjelokupnog prostora.

OBAVIJEST ZA STUDENTE

Splitsko-dalmatinska županija dodjeljuje novčanu pomoć studentima iz obitelji s pet i više djece. Novčana pomoć dodijelit će se studentima koji su:
-redoviti studenti u akademskoj godini 2008/09.,
-imaju prebivalište na području Splitsko-dalmatinske županije,
-žive u zajedničkom kućanstvu u obitelji s pet i više djece
Uz prijavu za natječaj potrebno je dostaviti:
-potvrdu o statusu redovitog studenta za akademsku 2008/09.
-potvrdu MUP-a o prebivalištu svih članova zajedničkog kućanstva
-izvatke iz matice rođenih za braću odnosno sestre.
Dodatne informacije zatražiti na telefon: 400-183.

U SINJU PRIKUPLJENO 50 DOZA KRVI

U prostorijama Crvenoga križa u Sinju održana je 4. ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Na ovoj akciji prikupljeno je 50 doza krvi,zbog zdravstvenih razloga deset prijavljenih nije moglo pristupiti darivanju krvi.

50. GODIšNJICA OSNOVNE GLAZBENE šKOLE JAKOVA GOTOVCA

Osnovna glazbena škola Jakova Gotovca u Sinju slavi 50 obljetnicu postojanja. Ovom prigodom izdana je i monografija škole autorice dr. sc. Hane Breko Kustura. Monografija će biti predstavljena u četvrtak u hotelu Alkar

OBAVIJEST

Gradsko izborno povjerenstvo grada Sinja obavještava članove biračkih odbora da će se naknada za rad 17. svibnja isplaćivati sutra 22. svibnja od 08 do 14,00 sati u računovodstvu Općinskog suda u Sinju. Uz napomenu da svaki član biračkog odbora s sobom mora ponijeti osobnu iskaznicu.

OBAVIJEST

U prigodi svetkovine Kristova Uzašašća, župa Gospe Sinjske hodočasti Svetom Spasu na izvor Cetine-u subotu 23. svibnja. Procesija i svečana sv. misa u starodrevnoj crkvi iz 9 stoljeća započinje u 10.30 sati. Svi zainteresirani za hodočašće trebaju se prijaviti na vratariju samostana Gospe Sinjske.

OBAVIJEST

Sinjsko pučko kazalište sutra, 22. svibnja, u 20 sati i 30 minuta u Domu Kulture u Dugopolju izvesti će predstavu "Državni lopov". Organizator predstave je KUD "Pleter" iz Dugopolja, a ulaz je besplatan.

IZLOžBA SLIKA

Visoka poslovna škola Minerva iz Dugopolja i Rotary Club Solin organiziraju izložbu slika uglednih hrvatskih umjetnika, pod nazivom "Vitalnost humanosti" koja će biti otvorena do kraja mjeseca.

OBAVIJEST

Udruga za prevenciju i pomoć u rješavanju problema ovisnosti Novi put održat će sutra, 21. svibnja, s početkom u 18 sati u prostorijama Oš Ivana Lovrića nagradni tematski projekt za osnovne škole "Slikom i riječju protiv ovisnosti". Na kvizu će sudjelovati učenici osnovnih škola Ivana Lovrića, Marka Marulića i Ivana Mažuranića.

KINO DANAS

U sinjskom kinu i večeras se prikazuje se film "Babillon AD", a početak je u 20,45 sati.

SPORT

Od danas do nedjelje u našem kraju održat će se 2. međunarodno natjecanje u paraglajdingu na kojem će se natjecati oko 40 paraglajdera. Organizator priredbe je paraglajding klub Pegaz iz Hrvaca.