Srijeda, 21.05.2008.

Natječaj za prodaju/pravo građenja građevinskog zemljišta na području Gospodarske zone Kukuzovac- Sinj



Dana 16.svibnja 2008. godine, Gradsko poglavarstvo Grada Sinja objavilo je Natječaj za prodaju/pravo građenja građevinskog zemljišta na području Gospodarske zone Kukuzovac- Sinj. Predmet natječaja je prodaja odnosno davanje prava građenja građevinskog zemljišta na području Gospodarske zone "Kukuzovac"- Sinj.

Natječaj je objavljen u dnevnim listovima "Slobodna Dalmacija", "Jutarnji list", "Večernji list", na oglasnoj ploči Grada Sinja, web stranicama: www.sinj.hr i www.gzk.hr.
Rok za podnošenje ponuda po natječaju je 60 dana od dana objave.

PRVI HRVATSKI DUGOMETRAžNI FILM "DUGA"

Poznati hrvatski karikaturist Joško Marušić priprema prvi hrvatski dugometražni animirani film - Duga, prema djelu Dinka šimunovića. Film bi trebao biti gotov do Božića 2009. godine, a o važnosti projekta govori i podatak da je Marušić od Ministarstva kulture već dobio 3,5 milijuna kuna. Kroz priču o Dugi isprepleće se još jedna šimunovićeva pripovijetka "Alkar", kazao nam je autor Joško Marušić.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA SINJA



Danas je održana 79. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Sinja na kojoj je razmatrano 20 točaka dnevnoga reda. Na početku sjednice gradonačelnik Sinja dr. Ivan Nasić upoznao je nazočne sa tijekom svojih razgovora koje je imao u nekoliko ministarstava. Problem Dalmatinke Nove, GZ Kukuzovac i priključenje iste na D-1, obilaznica Dicma, problem prometa oko Jakina guvna i sportska dvorana u Hanu bile su teme sastanaka sa resornim ministrima.

OBAVIJEST

Općina Dicmo raspisala je natječaj za izgradnju komunalne infrastrukture u tamošnjoj gospodarskoj zoni. Do sada je u zoni podignuto 20 objekata u kojima je zaposleno 250 ljudi. Proširenjem zone za novih 25 hektara stvoriti će se preduvjeti za otvaranje novih radnih mjesta. Kako nas je informirao pročelnik Marko Vukas već sada vlada veliki interes ulagača za investiranje u novom dijelu zone.

U KOLOVOZU POčINJE S RADOM POGON TVRTKE "OPORABA" U ZONI čAPORICE

U radnoj zoni čaporice podignut je kostur dviju proizvodnih hala tvrtke Oporaba, koja će reciklirati i prerađivati PET ambalažu i stare automobilske gume. To su prvi proizvodni objekti koji niču u triljskoj radnoj zoni. Pogon za PET ambalažu krenut će s proizvodnjom najkasnije do polovice kolovoza, a nedugo nakon toga započet će s reciklažom starih automobilskih guma. Hala za preradu PET-a ima 2700 četvornih metara, a za reciklažu autoguma 2400. Kako projekt spada u ekološku proizvodnju, s 3,4 milijuna kuna sufinancira ga i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

AKCIJA UDRUGE "SRMA"

Udruga "Srma" organizira akciju prikupljanja odjeće i obuće za štićenike Zavoda za rehabilitaciju Fra Ante Sekelez u Vrlici. Prikuplja se ljetna odjeća, zatim posteljina, ručnici i ljetna obuća niskih potplata. Sabirno mjesto je u prostorijama Sinjskog pučkog kazališta. Odjeća će se prikupljati tri tjedna, a može donijeti ponedjeljkom, srijedom, petkom i subotom od 10-12 sati, a utorkom i četvrtkom poslijepodne od 18-20 sati.

PRIKUPLJENO 30 DOZA KRVI U SINJU

U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Sinj danas je održana 4. ovogodišnja akcija darivanja krvi u Sinju, odnosno 8. u organizaciji ovoga Društva. Za potrebe Transfuzijskog odjela KBC-a Split prikupljeno je 30 doza krvi.
Sljedeća akcija održat će se u ponedjeljak u Trilju, od 9,00 do 13,00 sati u restoranu Dalmacija.

OBAVIJEST

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje izvijestio je da je počela isplata doplatka za djecu za travanj 2008. Doplatak će dobiti više od 216 tisuća korisnika za gotovo 415 tisuća djece.

"VEčERNJA šKOLA 4. DIO"

Dramska udruga "Most" iz Trilja u petak će se sinjskoj publici predstaviti izvedbom predstave "Večernja škola 4. dio" autorice Nade Lapić. Početak predstave je u 20 sati i 30 minuta, a ulaz je besplatan.

SPORT

Danas u 17 sati u Glavicama se igra najvažniji susret ovoga kola 4. Hrvatske nogometne lige u kojem se sastaju cetinski klubovi Glavice i OSK.

Uoči derbija između Junaka i Hrvaca, koji će se odigrati u subotu u Sinju s početkom u 17 sati, iz uprave NK Junak obavjestili su navijače da su ulaznice u pretprodaji u knjižarama i papirnicama Duga i Axel.

Još jedan uspjeh postigli su članovi sportskog auto kluba BMV Zagora iz Trilja. Na natjecanju za prvenstvo Dalmacije koje je održano ovog vikenda u Kuparima, na kojem je nastupilo 81 vozilo triljani su osvojili ekipno prvo mjestu. U pobjedničkom timu bili su stipan Maroš, Goran Pavić, Ivica Pudar i voditelj tima Dušan Roguljić. U pojedinačnoj konkurenciji drugo mjesto osvojio je Stipan Maroš.

Od sutra pa do 25.svibnja u Crikvenici se održava međunarodni košarkaški turnir za veterane. Na turniru će nastupiti 32 ekipe iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, švicarske i Hrvatske. Na ovom veteranskom natjecanju tradicionalno nastupaju i veterani sinjskog Alkara.