Ponedjeljak, 21.05.2007.

KRONIKA 92

PP SINJ, 21.05.2007. god. oko 01,30 sati na DC 60, dogodila se teška prometna nesreće u kojoj je jedna osoba smrtno stradala. Dvadesetdevetogodišnjak iz Ugljana upravljao je osobnim vozilom marke Fiat punto i kretao se prema Cisti Provo. Dolaskom u Ugljane, pri izlasku iz blagog zavoja u lijevo izgubio je nadzor nad vozilom i sletio van kolnika pri čemu je smrtno stradao. Nakon očevida tijelo je prevezeno na Odjel patologije KB Split na obdukciju.
IZVOR: PU SD

OBUSTAVA RADA U TVORNICI KONCA "DALMATINKA NOVA"

Ni jutros radnici Dalmatinke Nove, kako doznajemo, nisu počeli sa proizvodnjom. Podsjetimo radnici su još u petak gašenjem strojeva obustavili proizvodnju u znak prosvjeda zbog neisplaćenih plaća za veljaču, ožujak i travanj. Obustava rada potrajati će, kako neslužbeno doznajemo, dok poslodavac ne ispuni njihov zahtjev za isplatom zaostalih plaća.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Sutra će Gradsko poglavarstvo održati svoju 54. sjednicu na kojoj se nalazi dnevni red od 29 točaka. Sjednica će se održati u gradskoj vijećnici s početkom 13 sati.

JAVNA TRIBINA

Gradski odbor Demokratskog centra sutra, 22. svibnja, organizira javnu tribinu na temu «Rješenje gorućih problema bivših i sadašnjih radnika Dalmatinke Nove - Sinj» Na tribinu koja će se održati u Hotelu Alkar s početkom u 18 sati pozvani su svi bivši i sadašnji radnici Dalmatinke te svi zainteresirani građani kako bi pomogli rješavanju problema. Gosti tribine su predsjednica DC-a Vesna škare Ožbolt i zamjenik DC-a Joško Morić.

EDUKACIJA O VAžNOSTI PREVENTIVE U LIJEčENJU RAKA DOJKE

Socijaldemokratski forum žena SDP-a iz Sinja i «Udruga zdrava žena Cetinskoga kraja» za sutra organiziraju novu edukativnu akciju o važnosti preventive u liječenju raka dojka kao i ultrazvučni pregled. Akcija je besplatna, a održati će se u prostorijama SDP-a na Petrovcu u 16 sati. Upisi se vrše na broju telefona 821-121.

Iz foruma žena SDP-a dolazi informacija o još jednoj besplatnoj akciji, naime u suradnji sa Hrvatskim društvom za osteoporozu iz Zagreba i udrugom za pomoć ženama oboljelim od raka dojke «Nada» iz Zagreba za 26. i 27. svibnja najavljena je akcija preventivnih programa pod nazivom «Vaša prva mamografija i denzitometrija»

IZLOžBA FOTOGRAFIJA

U okviru obilježavanja 100 godišnjice rada Dobrovoljnog vatrogasnog društva u kući Tripalo još danas se može pogledati izložba fotografija na kojoj je prikazan rad društva. Izložba je otvorena od 10,00 do 20,00 sati.

IZLOžBA FOTOGRAFIJA

U galeriji Galiotović otvorena je izložba fotografija Luke Kolovrata na kojima su prikazane ribe, rakovi, spužve, cjevaši i glavonošci. Fotografije su uglavnom nastale u podmorju Korčule i Makarskog podmorja.

OBAVIJEST

Povodom 16 -te godišnjice formiranja 2. bojne 4. Gardijske brigade za petak prvoga lipnja HVIDR-a najavljuje izložbu slika. Organizatori izložbe zamolili su sve pripadnike 2. bojne i sve koji posjeduju foto-video materijal, novinske članke i slično o drugoj bojnoj da ih dostave u prostorije HVIDR-e, uz napomenu kako će se dostavljeni materijali kopirati i vratiti vlasnicima.

OBAVIJEST

Hrvatski zavod za zapošljavanje provodi stručno osposobljavanje za zanimanja zaštitar, barmen, zidar, tesar i armirač. Sve informacije mogu se dobiti u sinjskoj ispostavi Zavoda.

SPORT

Odigrani su susreti 31. kola 3. HNL iz kojeg izdvajamo poraz Junaka u Vinjanima od domaćina 3:1, nakon ovoga poraza Sinjani se nalaze na 11 mjestu i imaju 40 bodova. Slijedeći susret 32. kola igraju u Sinju protiv GOšK- Adriacema koji ima isti bodovni saldo. Jednostavno u ovom susretu Junak mora pobijediti u protivnom biti će zaista gusto jer su obje ekipe na samo tri boda od pretposljednjih Vinjana i šest više od Uskoka.

Uspješni su bili naši predstavnici u 4. Hrvatskoj nogometnoj ligi Hrvace su na Pagu lako sa 2:0 pobijedili domaćina, a Otočki OSK je na svoj travnjaku s 1:0 pobijedio drugoplasirane Raštane, inače Hrvace i OSK sastaju se međusobno u idućem kolu.

Po završetku županijske nogometne lige kažimo kako je Tekstilac u Hvaru protiv istomimene ekipe poražen rezultatom 3:0.

U odigranim susretima posljednjeg kola 2. rukometne lige za rukometaše Cetinka je poražena od ekipe Metkovića rezultatom 37:41, Kamičak je u Biogradu pobijedio Biograd rezultatom 31:27. Tom pobjedom Kamičak je zauzeo 9 mjesto na tablici koje im je osiguralo ostanak u ligi bez kvalifikacija.