Subota, 21.05.2005.

ZAVRšETAK šKOLSKE GODINE

Učenici četvrtih razreda Srednjih škola na području Grada Sinja završili su nastavnu godinu. Iz gimanzije Dinka šimunovića potrđuju da je ukupno 112 maturanata završilo opću gimnaziju, a početkom lipnja očekuje ih obrana mature, dok su upisi na fakultete već u srpnju.

U Srednjoj strukovnoj školi bana Josipa Jelačića srednjoškolsko obrazovanje završeno je za 250 maturanata, a u Tehničkoj industrijskoj školi Ruđera Boškovića za 170.

Dodajmo ovome da je za sve učenike s IV, stupnjem obrazovanja u svim školama od strane Ministarstva obrazovanja , zanosti sporta kao i raznih fakulteta podijeljene brošure o upisnim rokovima i pregledima programa.

Tako će se već u ponedjeljak 23. svibnja na Ekonomskog fakultetu u Splitu održati Otvoreni dan fakulteta, namjenjen svim srednjoškolcima zainteresiranima za taj studij. Cilj prezentacije koja će se održavati u dva termina od 11 te od 17 sati u predavaonici D1 je davanje konkretnih odgovora na pitanja o djelovanju Fakulteta, njegovim studijima te o drugim programima koje nudi, kao i pobliže upoznavanje s europskom fazom njegova djelovanja.

U osmim razredima osnovnih škola mogu se dobiti brošure "Upis u srednju školu 2005"Brošura sadržava uvjete za upis u srednju školu, rokove prijava i upisa kratki pregled programa i zanimanja te popis svih škola po županijama, njihove adrese i telefonske brojeve, informacije o smještaju u učeničke domove i savjete stručnjaka vezane za upis - priopćilo je resorno ministarstvo. Brošura je besplatna, a u svakom će osmom razredu biti po nekoliko primjeraka.

UčENICE GLAZBENE šKOLE JAKOVA GOTOVCA IZ SINJA NA TAKMIčENJU U SPLITU

četiri učenice Glazbene škole Jakova Gotovca iz Sinja danas sudjeluju na 10. Jubilarnom natjecanju mladih glazbenika Jadrana, pod nazivom "Daleki akordi" koji će održati u dvorani Glazbene škole Josipa Hatzea u Splitu.
Dodajmo ovome da je proteklih dana Glazbena škola Jakova Gotovca iz Sinja polučila iznimne razultate na natjecanjima u Anconi, Varaždinu i Zagrebu, a krajem ovog mjeseca najavljuju prigodni koncert eminetnog gitariste Gorana Listeša, te završni koncert učenika škole.

SPORT

U natjecanju III Hrvatske lige Jug danas nogometaši Junaka gostuju u Dugopolju gdje u 17 sati igraju protiv istoimenog domaćina.

Sutra su na rasporedu utakmice I županijske nogometne lige a sastaju se Hrvace Jadran - Tučepi, OSK - Postira, Glavice - Uranija i Orkan Tekstilac.

Danas se u Zaprešiću igra derbi 1. Hrvatske nogometne lige u utakmici koja odlučuje o prvaku Hrvatske sastaju se Inter i Hajduk.Početak utakmice najavljen je za 17 sati uz izravni prijenos na drugom programu HTV-a.

VRIJEME

I u nastavku dana očekuje se sunčano vrijeme. Vjetar umjeren sjeverozapadni u slabljenju. Dnevna temperatura zraka između 21 i 26 stupnjeva Celzijevih.