Srijeda, 21.04.2010.

"Dan planeta Zemlje"

Sutra, 22. travnja, je svjetski Dan planeta Zemlje kojeg će prigodno obilježiti učenici OŠ Fra Pavla Vučkovića, koja ima status eko–škole. Oni će sutra, sa svojim nastavnicima uređivati školsko dvorište, te će prikupljati elektronički otpad kojeg građani mogu donijeti u školu.
U auli škole bit će otvorena izložba fotografija članova Foto video udruge Sinj. Izložba će se moći razgledati narednih 15–ak dana. S oko 200 izložaka predstavit će se desetak autora, kazao je predsjednik Udruge Filip Ratković.

"Nacionalni sajam pršuta Sinj 2010."

Poštovani obavještavamo Vas o održavanju petog «Nacionalnog sajma pršuta» i suhomesnatih proizvoda, sa međunarodnim sudjelovanjem, koji će se održati u gradu Sinju 23. i 24. travnja 2010. godine, te Vas pozivamo na sudjelovanje u manifestaciji “Nacionalni Sajam Pršuta i suhomesnatih proizvoda s međunarodnim sudjelovanjem”.
Opširnije...

"Vremeplov"

U Muzeju Cetinske krajine provodi se projekt „Vremeplov“ povodom Međunarodnog dana muzeja. U skopu muzejsko – edukativne akcije, koja će trajati mjesec dana, bit će organizirane likovne radionice za djecu i učenike osnovnih škola, u suradnji s profesorijma likovne kulture. Projekt Vremeplov dio je muzejsko–edukativne akcije „Kotač“ kojom muzeji u Hrvatskoj obilježavaju Međunarodni dan muzeja, u organizaciji Sekcije za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju Hrvatskog muzejskog društva.

Obavijest

Objavljen je drugi javni natječaj za dodjelu sredstava iz IPARD programa za Mjeru 101–ulaganja u poljoprivredna gospodarstva i Mjeru 103–ulaganja u preradu i trženje poljoprivrednih i ribljih proizvoda. Sredstva su namjenska i bespovratna, a osigurana su proračunom Europske unije i Republike Hrvatske.


Upravni odjel za gospodarstvo, razvitak i obnovu Splitsko–dalmatinske županije objavio je javni poziv gradovima i općinama za podnošenje  zahtjeva za  bespovratna sredstva iz Programa sufinanciranja nabave sadnog materijala za 2010.
Sredstva se mogu odobriti za nabavu sadnog materijala u svrhu povećanja površina pod dugogodišnjim nasadima (vinogradi, maslinici, voćnjaci,….) ili nabavu sadnog materijala za privođenje kulturi novih poljoprivrednih površina na području Županije.

Županija Splitsko–dalmatinska raspisala je natječaj za dodjelu pomoći studentima iz obitelji s petero i više djece. Stipendije se dodjeljuju redovnim studentima koji koji žive u zajedničkom kućanstvu u obitelji s više djece. 

Županija je raspisala i natječaj za dodijelu 25 stipendija u iznosu od 500,00 kn mjesečno, mladim nadarenim športašima. Stipendije se dodjeljuju športašima, redovnim učenicima osnovnih škola, te I. i II. razreda srednjih škola, koji imaju prebivalište na području županije. Pravo na prijavu imaju športaši koji ni po kojoj drugoj osnovi ne primaju novčanu potporu, a prijavu za dodjelu stipendija podnose njihovi športski klubovi.

Sport

U susretu 3. HNL jug Hrvace su jučer na svom terenu pobijedile Zmaja s 4:0.  Pobjedu je zabilježilo i Dugopolje nad Zagorom 1 : 0.

Utakmica 2. ženske rukometne lige između Knina i ŽRK Sinj, koja se igrala u Kninu, završila je pobjedom Sinjanki 34:33

Kronika 92

Na državnoj cesti D 1, u Dicmu, u blizini benzinske postaje, oko 7 sati i 15 minuta došlo je do slijetanja vozila s ceste prilikom čega je ozljeđen 21–godišnji vozač koji je bio sam u vozilu. Ozljede nisu opasne po život, no ozlijeđeni je kolima medicinske pomoći prevežen je u KBC.

Stanje na cestama

Na autocesti A1, na više dionica prometuje se suženim kolikom zbog radova, a do 15 sati kroz tunel Bisko, na dionici Prgomet-Bisko, prometuje se dvosmjerno jednom tunelskom cijevi.
IZVOR: HAK