Ponedjeljak, 21.04.2008.

POčEO UPIS DJECE U JASLICE I VRTIćEDanas su počeli upisi u dječji vrtić "Bili cvitak" za jaslice i vrtić za sljedeću pedagošku godinu i to za vrtiće u Sinju, Brnazama i Glavicama. Prijave će se zaprimati svakim radnim danom od 9 do 12 te četvrtkom od 12 do 17 sati, u dječjem vrtiću Maslačak u ulici Kneza Branimira 14 na štaliji.
Za djecu koja već pohađaju vrtić potrebno je obnoviti upis kod odgajatelja.

OBAVIJEST

Do četvrtka i sinjsko dijabetičko društvo vrši upis novih članova. Kako nas je izvijestio predsjednik društva željko Trek upisati se mogu svi zainteresirani građani, bez obzira boluju li od dijabetesa i na starosnu dob. Prilikom upisa plaća se godišnja članarina od 50 kuna. Upisi će se vršiti u prostorijama Udruge umirovljenika Sinj, na adresi Put Petrovca 1, na prvom katu, od 9,00 do 11,00 sati.

KINO DANAS

Na repertoaru sinjskog kina još samo večeras možete pogledati Američki glazbeno - romantični film Step up 2. U glavnoj ulozi Briana Evigan. Početak filma je u 20,00 sati.

SPORT

Završeno je natjecanje skupine za ostanak A1 košarkaške lige. U posljednjem kolu Alkar je u Sinju poražen od riječkog Kvarnera 73-86. U preostala dva susreta ovog kola Borik je pobjedio na gostovanju ekipu Zaboka 91-79, dok je Osijek bio bolji od Dubrovnika na njegovom parketu 101-100. Iz prve lige ispada ekipa Osijeka, a u kvalifikacije za ostanak u prvoligaškom društvu Kvarner će igrati s pobjednicima drugih liga. Sinjski Alkar u ovoj skupini zauzeo je 4.mjesto.

U susretima 26.kola 3.HNL Jug polovičan uspjeh naših klubova. Vodeće Hrvace su na svom travnjaku s 2-0 pobjedile ekipu Velebita iz Benkovca golovima Suraća i Efendića, dok je Junak poražen u Kaštel Starom od Vala 1-0.
Nakon ovog kola Hrvace su u vodstvu s 55 bodova, drugi je Junak s 51 bodom,a treća je Zagora koja ima 50 bodova.

Derbi susret 4. Hrvatke nogometne lige pripao je Splitu. Splićani su jučer s visokih 5-1 porazili otočki OSK i tako gotovo sigurno otvorili put treće lige. Vrlo važnu pobjedu ostvarili su nogometaši Glavica koji su pobjedili na svom terenu Uraniju iz Baške Vode. Ovi bodovi značajni su Glavičanima u očuvanju ovog ligaškog statusa.

županijski ligaš Tekstilac pobjedio je jučer na Gradskom stadionu ekipu Vranjičkog Omladinca 1-0

Rukometašice Sinja imale su ugodno gostovanje u Zadru. U subotu su u drugologaškom natjecanju bile bolje od domaćina 35-23, dok su rukometašice Cetine poražene u Sinju od Vranjica 22-21. Vranjičanke su pobjedonosni pogodak postigle u posljednjoj sekundi iz deveterca.

Sinjski Kamičak u natjecanju druge lige za rukometaše gostovao je kod Mandarinka iz Opuzena. Pobjeda je pripala domaćinu.

Cetinka će svoj susret ovog kola igrati u srijedu u Splitu protiv ekipe Koteks 2.

Jučer je u Dicmu pred više od 5.tisuća posjetitelja održana 4.seoska bikijada Dicmo 2008.godine. Nastupilo je dvadeset najbolji bikova iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Nakon kvalifikacijskih natjecanja u finalu su se sastali bikovi iz Dicma. Nepobjedivi Tarzo vlasnika Marina Kokana i Zećo braće Bralić. Nakon više od sat borbe nije bilo pobjednika pa je borba proglašena nerješeno. Organizator ove manifestacije bila je Udruga uzgajivača i ljubitelja bikova "Korida" Dicmo.

Ovoga vikenda u šibeniku održano je prvo službeno natjecanje športskih autoklubova za prvenstvo Dalmacije. Ovo je natjecanje ujedno i izlučno za državno prvenstvo na natjecanju na kojem je nastupilo 76 vozača. Odlične rezultate postigao je športski autoklub BMW Zagora iz Trilja, a njegovi vozači osvojili su prvo mjesto u timskoj kategoriji gdje su od 20 mogućih osvojili 19 bodova, a vozač ovoga kluba Stipan Maroš osvojio je treće mjesto u seriji - klasa 3. U pobjedničkoj ekipi tima iz Trilja vozači su bili Goran Pavić, Ivica Pudar, Stipan Maroš i voditelj tima Dušan Roguljić.