Subota, 21.04.2007.

1. NAGRADA "NACIONALNOG SAJMA PRšUTA SINJ 2007." MESNICE MEL HRVACE



Drugi je dan održavanja drugog specijaliziranog sajma pršuta i suhomesnatih proizvoda «Nacionalni Sajam Pršuta Sinj 2007. «. U tijeku je održavanje okruglog stola Ministarstva poljoprivrede na teme: Program marketinške pripreme poljoprivrednih prehrambenih proizvoda, zaštita autohtonih prehrambenih proizvoda, Veterinarska tema : Klasična svinjska kuga, te Provedba kontrole proizvodnje prehrambenih proizvoda s oznakom izvrsnosti i zemljopisnog podrijetla.
U 12,00 sati najavljeno je predstavljanje proizvođača pršuta. Svečanost zatvaranja predviđena je za 15 sati.


Sinoć je u restoranu Venecija u Hrvacama upriličena svečanost dodijele priznanja i zahvala za najbolje proizvode na ovom sajmu. Stručno povjerenstvo za ocjenjivanje, na čelu s prof. dr. Romanom Božcem s agronomskog fakulteta u Zagrebu ,za najbolji pršut proglasilo je proizvod mesnice MEL iz Hrvaca. Drugo mjesto osvojio je pršut Vajde d.d pršutane Mirlović zagora. Dodjeljena su i dva priznanja za treće mjesto koje su dobili Mataš d.o.o iz Jesenica-Obrovac i Mesna industrija braće Pivac iz Vrgorca.
Pored priznanja najboljima organizator je prigodnim zahvalama i poklonima zahvalio suorganizatorima i svim pojedincima koji su pomogli u organizacijskom i stručnom dijelu.

MINISTAR PETAR čOBANKOVIć PUSTIO U POGON VODOOPSKRBI SUSTAV OBROVAC-GLJEV

Ministar poljoprivrede ,šumarstva i vodnog gospodarstva Petar čobanković jučer je svečano otvorio i pustio u pogon vodopskrbni sustav Obrovac-Gljev. Tom prigodom je kazao kako će ministarstvo sufinancirati i vodovod od Obrovca do čačijnog doca, čija bi izgradnja trebala početi iduće godine.

OSNIVAčKA SKUPšTINA MALDEžI HDZ OTOK

U općinskim prostorijama općine Otok danas će se održati osnivačka skupština Mladeži HDZ-a na kojoj će se birati predstavničko tijelo. Napomenimo kako je u prethodnih mjesec dana Mladež HDZ-a ponovno okupljena u Sinju, novoosnovana u Trilju i sada u Otoku. Osnivačka skupština počinje u 18 h.

SUSRET MATURANATA

Danas se u Kninu održava susret maturanata Splitsko - makarske nadbiskupije sa šibenskom i zadarskom nadbiskupijom. Na susretu sudjeluju i sinjski maturanti sa svojim vjeroučiteljima.

KONFERENCIJA ZA NOVINARE

U Vijećnici Grada Sinja, sutra će se , s početkom u 10,45 sati održati tiskovna konferencija HSS-a, kojoj će nazočiti predsjednik HSS-a Josip Friščić, potpredsjednik HSS-a i saborski zastupnik Joža Pankretić, te regionalni predsjednik HSS-a i saborski zastupnik Ante Markov.

SAVJETOVANJE ZA POVRATNIKE, SOCIJALNO UGROžENE GRAđANE I PRIPADNIKE NACIONALNIH MANJINA

Udruga za razvoj i jačanje civilnog društva i poboljšanje kvalitete življenja «Srma» iz Sinja organizira besplatno savjetovanje za povratnike, socijalno ugrožene građane i pripadnike nacionalnih manjina s prostora županije splitsko - dalmatinske.
Za korisnike s područja grada Vrlike i naselja oko Peručkog jezera besplatno savjetovanje organizira se 26. travnja u Vrlici u vremenu od 10,00 do 12,00 sati u atriju gradskog kina; za korisnike s područja imotske krajine pravnica će savjete pružati 27. travnja u vijećnici Općine Podbablje u Kamenmostu, u vremenu od 10,00 do 12,00 sati, a u istom vremenu, 28. travnja, pružat će se savjeti za korisnike iz Splita i šire okolice , u prostorijama Kulturnog društva «Prosvjeta», na adresi Kroz Smrdečac 7.
Informacije se mogu dobiti na telefon udruge «Srma» 661 - 661.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras je na repertoaru britanska komedija Mr. Bean na praznicima, s Rowanom Atkinsonom u glavnoj ulozi. Film će igrati u dva termina - u 19,00 i u 20,30 sati.

SPORT

Nogometaši Junaka sutra u 26. kolu 3. Hrvatske nogometne lige igraju na Klisu protiv domaćeg Uskoka. Početak susreta je u 16,30.

Sutra u 16,30 sati na rasporedu su susreti 4. nogometne lige u kojima se sastaju Hrvace - Vodice, Glavice - Dinara i Osk - Vir.

U županijskoj ligi sutra u 16 i 30 u Sinju se sastaju Tekstilac i Mladost iz Prološca.

članovi Atletskog kluba Sinj: Lidija Rajčić, Marija škvarc,Janez Maroević i Jozo Delaš nastupaju na Međunarodnom maratonu u Padovi.