Petak, 21.04.2006.

ZAVRšEN šTRAJK U TVORNICI"DALMATINKA NOVA"


Radnici Dalmatinke Nove jučer su oko 16,30 prestali štrajkati nakon što je poslodavac isplatio dogovorene plaće za mjesec veljaču istaknula je sindikalna povjerenica Iva Radonja. Povjerenica je također istaknula kako je s poslodavcem dogovorena isplata plaća za ožujak do prvoga svibnja.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Pod predsjedanjem gradonačelnika Tomaševića danas će se održati 26. sjednica Gradskog poglavarstva, na kojoj će se razmatrati 5 točaka dnevnoga reda.
U svim točkama dnevnog reda radi se o prijedlozima pravilnika o unutarnjem ustrojstvu upravnih odjela u gradu Sinju kojih je 5. Razlog je sisitematizacija radnih mjesta, odnosno usklađivanje pravilnika o unutrarnjem ustrojstvu sa zakonom o državnim službenicima i namještenicima-istaknula nam je tajnica grada Nataša Poparić.


POčEO UPIS DJECE ZA VRTIćE U SINJU, BRNAZAMA IGLAVICAMA

Dječji vrtić Bili cvitak oglasio je upis djece u jaslice vrtić za vrtiće u Sinju, Brnazama i Glavicama. Prijave djece zaprimaju se do 9. svibnja i to svakim radnim dano od 9 do 12 sati, a ponedjeljkom i čtvrtkom od 14 do 18 u dječjem vrtiću Maslačak na štaliji.

Dodajmo kako je pri upisu djeteta potrebno priložiti rodni list djeteta, preslik zdravstvene iskaznice kao i kartona cijepljenja, potom potvrdu o statusu roditelja te ostale zbog utvrđivanja prioriteta .Prednost pri upisu imaju djeca poginulih branitelja, invalida domovinskoga rata ako je drugi supružnik zaposlen, djeca oba uposlena roditelja i prema drugim kriterijima Pravilnika o upisu.

Za djecu koja već pohadjaju vrtić potrebno je obnoviti upis kod odgajatelja.Prijava se naglašavaju iz vrtića ne može obaviti bez potpune dokumentacije te je poželjno da pri upisu bude nazočno i dijete.

OBAVIJEST ZA UMIROVLJENIKE

Sinjski umirovljenici organiziraju jednodnevni izlet na Plitvička jezera. Upisi traju do 24. travnja u prostorijama Udruge umirovljenika na peškariji od 8 do 11 sati. Kako nam je potvrdila Marija Mučalo tajnica udruge mjesta još uvijek ima.

BLAGOSLOV POLJA

Iz župnog ureda obavijestili su vjernike kako će se u nedjelju 23 travnja na Krimu održati blagoslov polja. Sveta misa i blagoslov polja početi će u 11 sati.

VRIJEME

U nastavku dana očekuje nas naoblačenje s povremenim pljuskovima. Temperatura zraka između 18 i 22 stupnja Celzijeva.