Subota, 21.03.2020.

Obavijest iz sinjskog Crvenog križa svima koji žele volontirati


Gradsko društvo Crvenog križa Sinj podsjeća da su za sve građane u potrebi da su otvorene telefonske linije 021/ 822-200 za područje Grada Sinja, općina Otok, Hrvace i Dicmo te 021/831 135 za područje Grada Trilja, kao i e-mail info@gdck-sinj.hr.
Navedeni brojevi telefona i e-mail otvoreni su svakoga dana od 8 do 15 sati za sve osobe kojima je pomoć potrebna, a spadaju u rizičnu skupinu, kao i za sve osobe koje žele postati volonter Gradskog društva Crvenog križa Sinj.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Privremeno obustavljen javni promet, na otoke mogu samo otočani


Obzirom na znatno povećani rizik prijenosa bolesti COVID-19 prilikom korištenja javnog prijevoza, Stožer Civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o privremenoj obustavi javnog prometa i Odluku o mjerama ograničavanja javnog prijevoza u linijskom obalnom pomorskom prometu. Obje odluke na snagu stupaju sutra, 22. ožujka 2020. godine i na snazi će biti 30 dana.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Općina Otok uspostavila mrežu volontera i novi e-mailU interesu zaštite građana starije životne dobi, te bolesnih i nemoćnih građana koji se smatraju najrizičnijim skupinama u vrijeme epidemije koronavirusa (COVID-19), Stožer civilne zaštite Općine Otok u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Sinj uspostavio je mrežu volontera s područja Općine Otok koja organizira dostavu hrane i lijekova do ulaznih vrata za one najugroženije među tim građanima.
Naime, riječ je o građanima koji su starije životne dobi, imaju težu bolest ili invaliditet, te žive sami ili im nitko od bližnjih ne može u ovo vrijeme osigurati dostavu hrane i lijekova.
Pozivamo sve takve građane da se jave na broj Crvenog križa 21/822-200 ili na e-mail: info@gdck-sinj.hr
Općina Otok otvorila je novi e-mail stozercz.otokd@gmail.com
na koje građani mogu slati pitanja u vezi funkcioniranja rada i života u novonastaloj situaciji, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Otok.
IZVOR: WWW.FERATA.HR