Ponedjeljak, 21.03.2016.

Sinjski powerlifteri uspješni na svom prvom natjecanju u TrogiruDana 19. i 20. ožujka 2016. godine u Trogiru je održano Open natjecanje u Powerliftingu i bench pressu na kojem je nastupilo više od 90 natjecatelja iz Republike Hrvatske, te nekoliko natjecatelja iz Slovenije.
Na natjecanju je nastupilo 5 Sinjana – Ante Šimac u powerliftingu, Mirko Poljak, Ante Plavša i Josip Čatipović u bench pressu, te Mate Maleš u powerliftingu i bench pressu.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U Dicmu prikupljene 44 doze krvi

U organizaciji sinjskog Crvenog križa i Kluba dragovoljnih davatelja krvi Dicmo, u Dicmu je danas održana akcija darivanja krvi na kojoj su prikupljene 44 doze.
Kako nas je izvijestio ravnatelj Crvenog križa Ante Zorica, akciji su pristupila 54 dragovoljna davatelja, a zbog zdravstvenih razloga njih 10 nije moglo dati krv.
Slijedeća akcija dragovoljnog darivanja krvi održat će se u srijedu, 30. ožujka u prostorijama Crvenog križa u Sinju.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Mlađi kadeti Junaka osvojili turnir u Sarajevu!

Na 6. međunarodnom nogometnom turniru za mlađe uzraste (mlađi pioniri, pioniri, mlađi kadeti i kadeti), koji je prošlog vikenda održan u Sarajevu, u organizaciji sarajevske Škole nogometa ‘Šampion’, odličan uspjeh ostvarili su mlađi kadeti nogometnog kluba Junak, godište 2000. i mlađe. Naime, u konkurenciji šest momčadi igrači trenera Ante Milanovića osvojili su prvo mjesto.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Pršut ‘Mijukić’ iz Runovića šampion 11. sajma

Šampion dvodnevnog 11. Nacionalnog sajma pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda ‘Sinj 2016.’ , pršut je pršutane ‘Mijukić’ iz Runovića, vlasnika Mije Lešine.

Dvodnevni sajam pršuta, koji je održan u organizaciji Poduzetničkog centra Sinj, pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, prekjučer je svečano otvorio izaslanik predsjednice, njen savjetnik za poljoprivredu i EU fondove Mladen Pavić.

Priznanja najboljim pršutarima danas su na zatvaranju sajma uručili gradonačelnica Sinja Kristina Križanac i predsjednik ocjenjivačkog povjerenstva prof. dr. sc. Mirko Gugić, dogradonačelnik Zlatko Ugrin, direktorica TZ Grada Sinja Monika Vrgoč, te direktorica PC Sinj Ana Barać sa suradnicima.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR