Četvrtak, 21.03.2013.

Hrvatski kadeti bolji od Španjolske!

Hrvatska je pobijedila Španjolsku sa 3:2 u prvoj utakmici elitnog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Utakmicu je obilježila bolja igra Hrvatske u drugom poluvremenu, ali i prestroga isključenja dvojice hrvatskih igrača od strane škotskog suca. Opširnije...
IZVOR: WWW.DALMACIJANEWS.COM

DAN NARCISA

Klub žena liječenih na dojci Sinj 7. godinu za redom organizira akciju Dan narcisa. Akcija će se na nacionalnoj razini 23. ožujka (subota) provesti u više od 45 gradova u Hrvatskoj. Nositelj akcije je Europa Donna, europski forum za borbu protiv raka dojke, čiji je član i Klub žena Sinj.

Prikupljanje cvijeća organizirano je za petak 22.3. na sinjskoj Pijaci. U vremenu od 16-20 sati prikupljaju se donacije cvijeća. Pozivaju se građani da u to vrijeme donesu narcise i drugo cvijeće i na taj način pomognu rad Kluba.

U subotu, 23.3. na sinjskoj Pijaci od 9-12 sati članice kluba će prikupljeno cvijeće nuditi našim građanima uz priliku da se kroz osobni razgovor sa ženama oboljelima i liječenima od karcinoma dojke upoznaju s problemima s kojima se sreću i načinima na koji mogu pripomoći oboljelima. Na Dan narcisa članice sinjskog Kluba žena liječenih na dojci dijelit će i edukativne i informativne materijale, a cilj akcije je edukacija građana o ovom problemu, poticanje prevencije i ranog otkrivanja raka dojke.

U tijeku izložba Centra 'Juraj Bonaći'

U prostoru bivše Credo banke na sinjskoj Pijaci u tijeku je prodajna izložba radova korisnika Centra za odgoj i obrazovanje 'Juraj Bonaći', područno odjeljenje Sinj.
Izložba je otvorena do 24. ožujka, svakog radnog dana u vremenu od 8 do 12 te od 17 do 19 sati, te u subotu i nedjelju od 8 do 12. Sav prihod od prodaje namijenit će se za nabavku radnog materijala za budući rad i promicanje aktivnosti Centra.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kronika 192

Jučer su policijski službenici policijske postaje Sinj dovršili kriminalističko  istraživanje nad 29-godišnjakom. Utvrđena je sumnja  da je 12/13. ožujka na području Sinja provalio u dvije prodavaonice. Otuđio je novac i različite artikle. Počinjena materijalna šteta procjenjuje se na više od 30 tisuća kuna. Po nalogu Općinskog državnog odvjetništva doveden je pritvorskom nadzorniku. 
IZVOR: PU SD