Ponedjeljak, 21.03.2011.

Bulj uputio zahtjev Glavanu

Kao što je i najavio na jutrošnjoj konferenciji za novinare, predsjednik MO Suhač i nezavisni vijećnik u sinjskom Gradskom vijeću Miro Bulj, poslijepodne je gradonačelniku Ivici Glavanu uputio zahtjev za očitovanjem o poduzetim aktivnostima Grada Sinja prema Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.
Podsjećamo, Bulj je na konferenciji upoznao javnost sa zahtjevom tvrtke Ciglana Sinj d.d. za ocjenu o potrebi procjene utjecaja na okoliš za zahvat 'Sanacija eksploatacijskog polja gipsa Slane stine – promjena sanacijskog materijala'.
Bulja zanima je li gradonačelnik Glavan upoznat sa ovim zahtjevom, je li na njega odgovorio i što je odgovorio.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Nastavak humanitarne akcije

Udruga tjelesnih invalida Grada Sinja, kao organizator humanitarne akcije za pomoć pri liječenju dječaka Lucijana Ćosića, sazvala je sastanak sa suorganizatorima, kako bi dala detaljne informacije o prikupljenim sredstvima.
 Prema izvodima iz banke na današnji dan, prikupljeno je 99.347,00 kuna, a za istu je potrebno cca 20 tisuća eura.
S obzirom da prikupljena sredstva nisu dovoljna za cjelokupno liječenje, prikupljanje pomoći će se nastaviti. Iz UTIS-a mole sve one koji su u mogućnosti na bilo koji način doprinijeti okončanju ove akcije, da se u istu uključe u skladu sa svojim mogućnostima.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Latinac direktor TZ Trilj

Turističko vijeće TZ Trilj, na sjednici održanoj u petak, 18. ožujka, za direktora TZ izabralo je Antu Latinca. Podsjetimo, na natječaj za izbor direktora Turističkog ureda TZ Trilj pristigla je 21 prijava kandidata s područja cijele Splitsko-dalmatinske županije. 'Nakon otvaranja ponuda, Vijeće je procijenilo kako sve uvjete prema natječaju ispunjava Ante Latinac', kazao nam je predsjednik Turističkog vijeća i gradonačelnik Trilja Ivan Šipić.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Predavanja o vodama

Udruga za promicanje cjelovite dobrobiti čovjeka, društva i prirode - 'Cjelovit život' prigodnim programom u utorak 22. ožujka obilježit će Svjetski dan voda. Program će se održati u Dvorani Franjevačkog samostana u Sinju s početkom u 11 sati. U okviru obilježavanja održati će se dva predavanja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Trilj zapošljava na javnim radovima

Grad Trilj objavio je javni poziv za zapošljavanje u Programu javnih potreba. U radni odnos, na određeno vrijeme, bit će primljeno 10 komunalnih radnika i 5 njegovateljica. Natječaj je otvoren do 25. ožujka.
Na natječaj se mogu prijaviti nezaposlene osobe s područja grada Trilja, koje su u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Prijave se, uz presliku osobne iskaznice, platne podatke za sve članove kućanstva i uvjerenje Zavoda za zapošljavanje, podnose u zgradi Gradske uprave, Poljičke republike 15.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

KOŠARKA
19.03.2011. subota, A1 košarkaška liga za prvaka 1.kolo, KK Cedevita-KK Alkar 82:61

NOGOMET
19.03.2011. subota, 2. HNL, NK Gorica-NK Junak 2:0
3. HNL, NK Neretva-NK Hrvace 1:0
4. HNL, NK OSK-NK Postira 4:0

20.03.2011. nedjelja
4. HNL, NK Glavice–NK Slaven Grude 2:0
Županijska nogometna liga, NK Tekstilac-NK Čaporice-Trilj 3:1
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Stanje na cestama


Zbog prometne nesreće na riječkoj obilaznici u tunelu Trsat, u smjeru Istre, vozi se otežano i usporeno.

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorena je dionica autoceste A 1 Sveti Rok-Maslenica.
Državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (D 54) otvorena je samo za osobna vozila.

Dionicom autoceste A 6 Rijeka-Zagreb od čvora Delnice do čvora Kikovica, u smjeru Rijeke, prometuju samo osobna vozila. Obilazak za ostala vozila je državnom cestom D 3 Delnice-Gornje Jelenje-Kikovica.

Na Paškom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama (I. skupina), a dionicom Jadranske magistrale (D 8) od Bakra do Svete Marije Magdalene dodatno i za dostavna vozila te vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II.skupina).
IZVOR: HAK
...