Subota, 21.03.2009.

"DAN NARCISA-CVIT ZA žENU"

Klub žena liječenih na dojci Sinj danas, 21. ožujka, je na sinjskoj Pijaci, unatoč velikoj hladnoći i orkanskoj buri veoma uspješno proveo akciju "Dan narcisa-Cvit za ženu". Mnogi građani su svojim dobrovoljnim doprinosima i na ovaj način pružili veliku podršku radu Kluba. Posebno je dojmljivo bilo što su ovu humanu akciju podržali i najmlađi-učenici iz O.š. Fra. Pavla Vučkovića zajedno sa svojim nastavnicima, skupljanjem i doniranjem cvijeća pod nazivom "Tisuću cvjetova za tisuću žena". članice i volonterke kluba su uz cvijeće nudile i edukativne materijale i brošure, a sve u cilju prevencije i ranog otkrivanja raka dojke. U ovoj humanoj akciji prikupljeno je 14.900,00 kuna, a sav prihod će se koristiti u akcijama Kluba žena Sinja..

JAKA BURA U CETINSKOJ KRAJINI

Jaka bura koja puše na sinjskom području prouzrokovala je probleme u opskrbi električnom energijom. Zbog kvara na dalekovodu u Turjacima nešto prije 12 sati došlo je do prekida u opskrbi električnom energijom u dijelu Turjaka, Brnaza i Košuta. Djelatnici sinjskog pogona HEP-a su na terenu. Pojedinačnih problema ima i na niskonskoj mreži.
Jaka bura u Hrvacama je oko 12,00 sati srušila staro stablo koje je oštetilo jedno vozilo.

ODRžANA SJEDNICA POGLAVARSTVA GRADA TRILJA

Sinoć je održana sjednica gradskoga poglavarstva Trilja na kojoj je donesena odluka o proširenju Gospodarske zone čaporice prema Ugljanima. O ovoj će odluci raspravljati triljsko Gradsko vijeće na sjednici koja će biti održana krajem idućega tjedna.
Triljsko poglavarstvo je donijelo i pravilnik o socijalnoj skrbi, prema kojem je dosadašnja jednokratna pomoć za opremanje novorođenčadi, koja iznosi tisuću kuna po djetetu, povećana. Za svako prvo novorođeno dijete roditelji će dobiti 1.500 kuna, za drugo 2.000 kuna za treće 3.000, četvrto 4.000, a za 5. i svako sljedeće po 5.000 kuna. Od ove godine umirovljenicima s nižim mirovinama Grad Trilj će dijeliti božićnice, a bit će nagrađeni i najbolji učenici osnovnih i srednjih škola te studenti.

BORIS NIKOLIć-MALORA IMENOVAN POV JERENIKOM SU-a ZA SPLITSKO-DALMATINSKU žUPANIJU

Predsjednik Stranke umirovljenika Stanislav Jelača donio je odluku prema kojoj je Borisa Nikolića-Maloru imenovao povjerenikom SU-a za Splitsko-dalmatinsku županiju.

PROFESORI POVIJESTI SREDNJIH šKOLA IZ SPLITA U POSJETU SINJU

Oko 70 profesora povijesti srednjih škola iz Splita danas je posjetilo Grad Sinj u okviru terenskog seminara koji održavaju jednom godišnje. Posjetili su Muzej Cetinske krajine i Franjevački muzej, a na tvrđavi Grad prof. Velimir Borković održao je zanimljivo predavanje o povijesti Sinja.

PREDAVANJE

Danas će se u sinjskom hotelu Alkar održati liječničko predavanje o iscjeljenju duhovnim putem. Organizator predavanja je krug prijatelja Bruna Greninga, a početak je u 18.30 sati.

SPORT

U drugom kolu A1 lige skupina za ostanak Alkar večeras u 19 sati igra u Zadru protiv Borik Puntamike.

19. kolo 2. HNL: Junak - Solin 1-3

21. kolo 3. HNL: Konavljanin - Hrvace 0:2

Sinjski Kamičak večeras u 18,00 sati igra u Opuzenu, a rukometaši triljske Cetinke sutra, 22. ožujka, u 15 sati gostuju kod šibenika.

žRK Sinj domaćin je Kninu. Utakmica počinje u 16,00 sati.

U 16,00 sati u Trilju će se igrati posljednji susret 2. kuglačke lige između Sinja i Vrnija. Triljani bi pobjedom zadržali prvo mjesto na tablici i plasirali se u prvu ligu.