Petak, 21.03.2008.

"VELIKI PETAK"Danas je Veliki petak, spomen Isusove muke i smrti. Zapovjedni je post i nemrs. U svim crkvama danas se održavaju obredi Muke Isusove. Obredi Velikog petka u Crkvi Gospe Sinjske počinju u 18,00 sati.
U crkvi u Lučanima obredi Velikog petka počinju u 16,30 sati, u Brnazama, Glavicama, čitluku i Jasenskom u 17,00 a u Karakašici u 18 sati.
Sutra je Velika subota, dan tišine i bdijenja. U 7,00 sati u sinjskoj crkvi bit će jutarnja molitva iz časoslova.
U svetištu Gospe Sinjske vjernici se mogu ispovijesiti danas do 18,00 sati i sutra od 7,30 do 12,00 i od 16,00 do 18,00 sati.

NEDILJKO ERCEG PODNIO OSTAVKU

Predsjednik Gradske organizacije Hrvatske seljačke stranke Sinj Nediljko Erceg na sinoćnjoj sjednici predsjedništva sinjskog ogranka HSS-a podnio je ostavku.
Prema riječima Ercega, na sjednici se raspravljalo o mogućoj budućoj koaliciji s drugim strankama na području Grada Sinja. Dio članova predsjedništva zalaže se za koaliciju HDZ-HSS-HNS, a dio za koaliciju HDZ-HSS-HSLS.
Nakon toga dio članova predsjednjištva sinjskog HSS-a izjasnio se da je u poslijednje vrijeme evidentna stagnacija stranke na Gradskoj razini, te da se radi toga treba održati izvanredna skupština gradske organizacije HSS-a.
Predsjednik Nediljko Erceg usprotivio se tome. Kazao je da te izjave ne odgovaraju činjenicama te da to nije pravi razlog zbog kojeg se traži izvaredna skupština. Podsjetio je na postignute rezultate stranke i činjenicu da stranka participira u gradskoj vlasti. Njegovo obrazloženje nije prihvaćeno, te je odlukom većine članova predsjedništva donešena odluka o sazivanju izvaredne skupštine.

POžAR NA šUšNJEVAčI

Oko 15,00 sati izbio je požar na šušnjevači u Sinju. Prema prvim informacija iz DVD-a Sinj gori borova šuma i nisko raslinje. Na terenu su četiri vatrogasca s jednim vozilom.

OBAVIJEST

Zbog blagdana Uskrsa poduzeće «Autoprijevoz» Sinj će uvesti dodatnu noćnu liniju u noći s nedjelje na ponedjeljak, s polaskom autobusa u 1,00 sat nakon ponoći. Podsjećamo da je «Autoprijevoz» Sinj, zbog interesa mladih, prije više od mjesec dana uveo noćnu liniju u noći sa subote na nedjelju, s polaskom autobusa u 1,00 sat nakon ponoći. Linija je uvedena na inicijativu gradonačelnika Sinja, u dogovoru s gradonačelnicima i načelnicima ostalih gradova i općina Cetinskog kraja.

OBAVIJEST

Uređaji za mjerenje brzine kretanja vozila na području policijske postaje Sinj postavljeni su na državnoj cesti broj 60, od Brnaza do čaporica.
Sutra i u nedjelju bit će na državnoj cesti broj 1.
Danas, na Veliki petak, do 23 sata, na snazi je zabrana prometovanja za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona. Zabrana će biti na snazi i na Uskrsni ponedjeljak, od 14 do 23 sata. Zabrana vrijedi na važnijim državnim cestama. Na autocestama nema zabrane, kao ni na Ličkoj magistrali - državnoj cesti D 1.

SPORT

Sutra se igra drugo kolo nastavka A1 košarkaške lige u skupini za ostanak. Nakon važne pobjede u utorak u Dubrovniku, Alkar sutra u Sinju u 19,30 sati igra susret protiv zadarskog Borik Puntamike.
U 4. kolu nastavka 3. HNL jug sutra se u derbiju kola u Hrvacama sastaju Hrvace i Dugoplje, a u Omišu Omiš i Junak. Obje utakmice počinju u 15,30 sati.