Četvrtak, 21.02.2019.

Akcija darivanja krvi u Sinju


U organizaciji gradskog društva Crvenog križa Sinj i Kluba dragovoljnih davatelja krvi Sinj sutra, 22. veljače održat će se akcija darivanja krvi.
Akcija će se održati u prostorijama Crvenog križa u Sinju, od 9 do 13 sati. Organizatori pozivaju sve davatelje krvi, kao i druge zdrave osobe u dobi od 18 do 65 godina života da dođu na akciju i daruju krv, kako bi se prikupio što veći broj doza za potrebe Odjela za transfuziju KBC-a Split.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

UTIS-u odobren projekt ‘Osobni asistent – FAZA 2’

Osobni asistent – FAZA 2
Putem otvorenog javnog poziva ‘Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – faza 2′ (UP.02.2.2.09), Udruzi tjelesnih invalida Sinj odobren je projekt pod nazivom’“Osobni asistent – FAZA 2’.
Riječ je o trogodišnjem programu udruga koje pružaju usluge asistencije osobama s invaliditetom u Republici Hrvatskoj za razdoblje od 2019. do 2021. godine. Projektom se utječe na jačanje socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom kroz daljnji razvoj i povećanje kvalitete usluge osobne asistencije. Projekt će omogućiti zapošljavanje osobnih asistenata u periodu od 24 mjeseca – jedan asistent po korisniku, koji će svojim radom donijeti pozitivne pomake kućanstvima, krajnjim korisnicima i ujedno lokalnoj zajednici.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Srma i ‘Juraj Bonaći’ obilježili Svjetski dan socijalne pravde


Povodom Svjetskog dana socijalne pravde, koji se obilježava 20. veljače, volonteri udruge Srma jučer su proveli humanitarnu akciju, u kojoj su prikupljali artikle za Socijalnu samoposlugu grada Sinja.
Akcija se održavala u prodajnom centru u Sinju od 9 do 11 sati, a u njoj je sudjelovalo 12 volontera Srme i Centra Juraj Bonači – područnog odjeljenja Sinj.
Tijekom dva sata koliko je akcija trajala, prikupljeni su artikli u vrijednosti 2.487 kuna.
Iz Srme zahvaljuju svima koji su se odazvali ovoj akciji na bilo koji način.
IZVOR: WWW.FERATA.HR