Četvrtak, 21.02.2013.

U Sinju prikupljeno 35 doza krvi

U akciji darivanja krvi, koja je održana danas u prostorijama sinjskog Crvenog križa, prikupljeno je 35 doza krvi, a 10 davatelja je odbijeno.Tijekom mjeseca ožujka u organizaciji GD Crvenog križa Sinj održat će se četiri akcije darivanja krvi i to 8. ožujka u Hrvacama, 9. ožujka u Sinju, 21. ožujka u Dicmu i 23. ožujka u Otoku.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Uskoro počinje nova ribička sezona

Uprava ŠRD Cetina Sinj poziva sve zainteresirane ljubitelje športskog ribolova koji žele postati članom ove udruge da se prijave za polaganje ribičkog ispita. Polaganjem pismenog ispita postat će članovi jedne od najbrojnijih športskih udruga na prostoru Cetinskog kraja. Isto će se održati do kraja ovog mjeseca, a prijave možete izvršiti u prodavaonicama ribo opreme u Sinju (Pastrva u Splitskoj ulici) i u Trilju (Stina-Vedrine).
Više od 300 članova ove udruge pripremaju svoje ribolovne pribore za skorašnju sezonu koja započinje 1. ožujka. Za ovu prigodu izvršit će se i poribljavanje sa oko 3 000 komada pastrve. To će uz prirodni prirast domaćih pastrva imati sve kvalitete dobrog užitka na vodama Cetine i njenih pritoka od brane HE Peruća do Čikotine lađe na kojem gospodari ova udruga.
Svim ribičima želimo 'Bistro!'
IZVOR: WWW.FERATA.HR 

Veliko srce za malog Josipa!Priča o sedmogodišnjem dječaku Josipu Žuri iz Košuta, koji od rođenja ima zdravstvenih problema, ponovno ujedinjuje ljude Cetinskog kraja. Humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za Josipovo liječenje krajem prošle godine pokrenuo je Grad Trilj i Dječji vrtić 'Trilj'. Prije dva dana temu je ponovno otvorila Slobodna Dalmacija, pa su joj se pridružili Crveni križ Sinj, Udruga osoba s invaliditetom grada Sinja te Hit radio i portal Ferata. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR