Ponedjeljak, 21.02.2011.

18. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja

Dana 23. veljače 2011. godine (srijeda) u Gradskoj vijećnici Grada Sinja s početkom u 13,00 sati održat će se 18. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja.
DNEVNI RED:
1. Usvajanje Zapisnika sa 17. sjednice Gradskog vijeća,
2. Pitanja i prijedlozi vijećnika,
3. Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o osnivanju ustanove za upravljanje športskim objektima „Športski objekti Sinj“ Sinj,
4. Prijedlog Rješenja o imenovanju članova Upravnog vijeća ustanove za upravljanje športskim objektima „Športski objekti Sinj“ Sinj,
IZVOR: GRAD SINJ
...

Izbori u Otoku

Na području Općine Otok jučer su provedeni izbori za članove vijeća mjesnih odbora. Po sedam članova vijeća biralo se u mjesnim odborima Otok, Gala, Ruda i Udovičići.

Rezultati izbora po mjesnim odborima:
MO GALA: od 825 birača glasovalo 423 birača. Lista HDZ-a dobila je 263 glasa ili 63,07%, HDS dobila je 29 glasova ili 6,95 posto. Nezavisna lista mjesnog odbora Gala 125 glasova ili 29, 98 posto. Na temelju ovih rezultata HDZ-u je pripalo 5, a nezavisnoj listi dva mjesta u vijeću MO Gala.

MO OTOK: – od 2 726 birača glasovalao je 623. Autohtona Hravtska stranka Prava (HSP) dobila je 46 glasova ili 7,38 %, HDZ 251 glas ili 40,29 %, HDS 80 glasova ili 12,84 %, HSU 31 glas ili 4,98 % i Nezavisna lista MO Otok 215 glasova ili 34,51 %. U vijeće mjesnog odbora ušla su 3 kandidata HDZ-a, 3 kandidata Nezavisne lista MO Otok i 1 HDS-a.

MO RUDA: Od 973 birača glasovalo je 167, HDZ je dobio 101 glas ili 60,48 %, HDS 36 ili 21,56 % i SDP 30 glasova ili 17,96 %. U vijeće Mjesnog odbora Gala ušlo je 5 kandidata HDZ-a te po jedan kandidat HDS-a i SDP-a.

MO UDOVIČIĆI: Od 336 birača glasovalo je 179. HDZ je dobio 95 glasova ili 53,98 %, Koalicija HSU-SDP 81 glas ili 46,02 %. U vijeće MO Udovičići ušla su 4 člana HDZ-a i 3 člana koalicije HSU-SDP.

UKUPNI POKAZATELJI
Od 4896 upisanih birača na izbore je izišlo 1399 ili 28,57 %. Od ukupno 28 mjesta za koje glasovalo u 4 mjesna odbora liste su ukupno dobile:
HDZ 17 mjesta, NL MO Otok 3 mjesta, kolacija HSU-SDP 3 mjesta, NL MO Gala 2 mjesta, HDS 2 mjesta i SDP 1 mjesto.
IZVOR: IZVOR: WWW.FERATA.HR

OSK iz Županijskog kupa izbacio i Junaka

SINJ – u sklopu 2. kola Žnogometnog kupa, u subotu su u Sinju na Gradskom stadionu snage odmjerili domaći drugoligaš Junak i četveroligaš OSK iz Otoka. U tvrdoj i borbenoj utakmici  u 90 minuta igre nije bilo golova. Nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca OSK je slavio sa 4:3. Jedanaesterce  za OSK su postigli: Miočević, Vardić, Šimunović i Hrgović, dok je Varvodin udarac zaustavio Runje. Vratar Perica je obranio udarac Midenjaka, dok je Barać pogodio stativu za poraz Sinjana. Nakon susreta u Otočkoj se svlačionici “orila pisma”, a novi trener Nenad Vučković je bio obasut čestitkama svih nazočnih jer je bez standardnih igrača: Bandale, Paleška, Dukića i Svaline napravio veliki podvig.
IZVOR: OPĆINA OTOK
Opširnije...

Povelje VAD-u i Gradu

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor jučer je delegaciji Viteškog alkarskog društva i Grada Sinja uručila Povelje kojima je UNESCO sinjsku vitešku igru proglasio nematerijalnom kulturnom baštinom čovječanstva. U delegaciji VAD-a bili su predsjednik Stipe Jukić, dopredsjednik Dinko Bošnjak i alkarski vojvoda Ante Vučić, a u delegaciji Grada bili su gradonačelnik Ivica Glavan i dogradonačelnik Zoran Vujanović.
Ispred VAD-a Povelju je primio predsjednik Stipe Jukić, koji je premijerki zahvalio na svemu što je u protekle dvije godine učinila za VAD, Alkarske dvore i Sinj. Jukić se posebno zahvalio Ministarstvu kulture na trudu koji je uložen da bi se Alka uvrstila na listu UNESCO-a, kao i svim naraštajima koji su na prošli kroz Alku, te učinili da Alka bude ovo što je danas. Istu Povelju Jadranka Kosor je uručila i gradonačelniku Ivici Glavanu, čime je Sinj postao Grad UNESCO-a. U neformalnom razgovoru dogovoreno je kako će Jadranka Kosor uskoro posjetiti Sinj i VAD, a premijerka je obećala da će i dalje pomagati Sinju, Alkarskim dvorima, kao i sinjskom rodilištu.
IZVOR:  WWW.FERATA.HR

Sport

2. kola nogometnog kupa 'Glavice' - 'Croatia' Zmijavci 1:2

U sinoć odigranoj utakmici 9.kola B1 košarkaške lige u Trilju, domaća Cetina i u devetom susretu za redom ostvarila je pobjedu i potvrdila dominaciju u ovom natjecanju. Triljani su pobjedili ekipu KK 'Dražen Petrović' iz Šibenika 84:63. Svi igrači Cetine pružili su vrlo dobru igru, a posebno su se istakli kapetan Vladimir Tomašević koji je postigao 20, Bruno Šipić 19 i Marko Balić 17 koševa. Bolji od ostalih u gostujućim redovima bio je Miro Jurić s 18 postignutih koševa. Cetina je već ranije potvrdila naslov prvaka ovog natjecanja i povratak u A2 košarkašku ligu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Stanje na cestama

Mjestimice gust snijeg pada u Lici i Gorskom kotaru te u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, pa vozačima savjetujemo da ne kreću na put bez zimske opreme. Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, a ponegdje ima i magle ili sumaglice. Na autocesti A 1 vidljivost je smanjena od čvora Bosiljevo do tunela Mala Kapela.
Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 22 Novi Marof-Sudovec. Obilazak je Breznica-Visoko-Sudovec.
- D 38 Ruševo-Đakovo u mjestu Imrijevci (obilazak je lokalnim cestama),
- D 66 Bristovac- Barban,
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča.
IZVOR: HAK