Subota, 21.02.2009.

VIJESTI IZ VRLIKE

Kandidat za gradonačelnika Vrlike na predstojećim lokalnim izborima vrličkog HDZ-a bit će aktualni gradonačelnik Ivan čorić, odlučeno je na skupštini Gradskog odbora stranke.

VIJESTI IZ DUGOPOLJA

Na sjednici Općinskog odbora HDZ-a Dugopolje jednoglasno je odlučeno kako će sadašnji načelnik Zlatko ževrnja biti HDZ-ov kandidat za načelnika na lokalnim izborima u svibnju ove godine.

VIJESTI IZ OTOKA

U Otoku će se danas, 21. veljače, održati osnivačka skupština podružnice Hrvatske stranke prava. Osnivačka skupština održat će se u 18,00 sati u općinskoj vijećnici, a najavljen je i dolazak čelnika HSP-a iz županije i okolnih mjesta.

"KRNJEVALSKI DANI 2009."

I ove subote u nekoliko sinjskih naselja održavaju se tradicionalne povorke maškara.

U 16,30 sati u obilazak grada krenut će maškarana povorka Udruge ćosin potok, a spaljivanje krnjevala najavljeno je za 18 sati i 30 minuta.

Krnjevalska udruga iz Glavica, zbog smrtnog slučaja je odgodila mačkaranu povorku, no najavili su zajedničko druženje od 17 sati.

Svoj mačkarski pohod danas, 21. veljače, ima karnevalska udruga Didi s Kamešnice. Maškare prolaze rutom Gala-Obrovac-Gljev, a njihov pohod snimat će Hrvatska radio-televizija, za potrebe emisije škrinja.

Krnjevalska udruga Potravlje Satrić Maljkovo organizira veliku krnjevalsku feštu. Okupljanje i spaljivanje krnje bit će u 17 sati kod restorana Kenedy. Nakon toga upriličit će se velika pučka fešta za sve mačkare i goste.

Mačkare iz Graba danas su krenule put Livna.

U Otoku se danas, 21. veljače, održavaju Mačkare iz živinića,koje će prigodni program održati na glavnom općinskom trgu.

OBAVIJEST

Uređaji za mjerenje brzine kretanja vozila postavljeni su na D 220, od Trilja do Tijarice. Sutra ujutro će biti na D-220, na dionici Tijarica -Kamensko, a poslijepodne na D 60 od Brnaza do Ugljana.

SPORT

Danas, 21. veljače, se nastavlja drugoligaška rukometna sezona. U derbi susretu kod muškaraca u 18 sati u Trilju igraju drugoplasirana Cetinka i prvoplasirani Metković 1963. U isto vrijeme u Kninu igraju Knin i sinjski Kamičak.

Na zahtjev RK Vrgorac, koji je trebao biti domaćin rukometašicama Sinja, utakmica između ova dva kluba je odgođena.

U okviru natjecanja 2. odbojkaške lige danas, 21. veljače, od 17 sati u Sinju igraju odbojkašice Sinja i Dubrovnika.

Tragedija u Sinju: djevojčica umrla od meningokokne sepse?

Roditelji su pozvali Hitnu pomoć sinjskog Doma zdravlja, ali unatoč pokušajima reanimacije, liječnici nisu uspjeli spasiti djevojčicu
PIšU Vito Perić/EPEHA MARINA RAJčIć/EPEHA

Troipogodišnja djevojčica u petak nešto prije šest sati ujutro preminula je u obiteljskoj kući u Glavicama kod Sinja. Roditelji djevojčice pozvali su Hitnu pomoć sinjskog Doma zdravlja i kada su liječnici stigli oko 5.50 sati, unatoč pokušajima reanimacije, nisu uspjeli spasiti djevojčicu. Tijelo je prevezeno u Klinički zavod za patologiju KBC-a Split na obdukciju. Neslužbeno smo doznali kako prema prvim rezultatima obdukcije nije utvrđen definitivan uzrok smrti djevojčice, ali sumnja se na meningokoknu sepsu...OPšIRNIJE
IZVOR:SLOBODNA DALMACIJA

Sinj: Skupljeno rekordnih 77 doza krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dobrovoljnih davatelja krvi Sinj organizirali su u prostorijama Društva akciju dobrovoljnog davanja krvi za potrebe Odjela za transfuziju Kliničke bolnice Split. Akcija je u potpunosti uspjela.
-Srušen je rekord. Skupljeno je čak 77 doza krvi. Bilo je 135 prijavljenih, a njih 58 nije moglo darivati krv zbog zdravstvenih razloga. Prezadovoljan sam akcijom. Prije svega, moram pohvaliti maturante iz četiri sinjske srednje škole i pripadnike Hrvatske vojske koji su se zaista u velikom broju odazvali ovoj akciji, a naravno i naše standardne članove koji redovito darivaju krv u ovakvim prigodama.
Odaziv je bio velik, a pohvale su zaista zaslužene s obzirom da su ljudi po ovakvoj hladnoći došli darivati krv. Očekujem da će ovako biti i u travnju, kada će Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dobrovoljnih davatelja krvi Sinj organizirati još jednu ovakvu akciju u Sinju - rekao je ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Sinj Ante Omrčen.
Inače, sljedeće dvije akcije dobrovoljnog davanja krvi u Cetinskoj krajini bit će u ožujku, u Hrvacama i Dicmu.
IZVOR: GLAS DALMACIJE

Teška prometna nesreća kod Otoka: poginuo 25-godišnjak

U prometnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 23,10 sata u mjestu Otok Dalmatinski kod Sinja, poginuo je 25-godišnjak, izvjestila je jutros Policijska uprava Splitsko-dalmatinska.

Prema neslužbenim informacijama, 25-godišnji vozač, vozeći osobni automobil splitskih registracijskih oznaka, izgubio je nadzor nad vozilom koje je sletjelo s ceste u kanal pun vode.

Tijekom intervencije angažurani su vatrogasci na izvlačenju stradalog vozača i automobila.
IZVOR:SLOBODNA DALMACIJA