Četvrtak, 21.02.2008.

UGAšEN POžAR U HRVACAMA

Oko 12 sati ugašen je požar koji je buknuo u utorak navečer u 21 sat i 15 minuta na predjelu Debelo brdo povrh Bitelića. Kako doznajemo od dežurnog u DVD-u Sinju požar je gasilo 10 vatrogasaca, a zbog nepristupačnosti terena i sumnji na minirano područje jutros se vatrogascima pridružio i kanader koji je do kraj uspio ugasiti požar. Prema neslužbenim podacima izgorjelo je 2000 hektara trave i niskog raslinja.

SALMONELA U ALKARSKOJ ERGELI?Nakon što je u alkarskoj ergeli zabilježen slučaj abortusa kobile pobudile su se sumnje da se u ergeli pojavila salmonela. Kako doznajemo od direktora veterinarske stanice Sinj dr. Ive Gaurine rezultati analize još uvijek nisu poznati. Dr. Stipe šimundža direktor Alkarske ergele rekao je kako je do konačnih rezultata analize stanje u ergeli redovito, no ako se pokaže da je uzročnik abortusu salmonela uzet će se uzorci krvi svih konja iz ergele koji će s poslati na obradu.

IZBORI U DICMU

Općinsko vijeće Općine Dicmo donijelo je Odluku o raspisivanju izbora za članove vijeća mjesnih izbora na području Općine Dicmo. Izbori će se održati 30. ožujka 2008 godine za sedam mjesnih odbora koliko ih ima na području ove općine.

I DANAS PODJELA SADNICA U OTOKU

U Otoku se i danas vrši podjela sadnica za poljoprivrednike s područja ove općine. 28 poljoprivrednika ukupno je zatražilo 1500 sadnica vinove loze i 1200 ostalih voćnih sadnica. Sadnice je osigurala općina Otok u suradnji s županijom Splitsko-dalmatinskom, a podjela se provodi na otočkoj tržnici.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U SINJU

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Sinj sutra, 22. veljače, održat će se akcija dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će se održati u prostorijama Crvenog križa i trajat će od 09 do 13 sati. Pozivaju se dobrovoljni davatelji krvi, te oni koji bi to željeli postati da daruju krv onima kojima je najpotrebnija, stoji između ostalog u obavijesti Gradskog društva Crvenog križa Sinj.

KINO DANAS

U gradskom kinu večeras od 19 sati i 30 minuta prikazuje se američki film John Rambo. Radnja filma odvija se dvadeset godina nakon događanja iz 'Ramba 3'. Vijetnamski veteran John Rambo (Sylvester Stallone) skrasio se u sjevernom Tajlandu, u blizini granice s Burmom te uživa u prirodi i izolaciji. Vrijeme provodi u lovu i ribolovu, ne mješajući se u građanski rat između burmanskih militanata i plemena Karen koji već šezdeset godina hara tim krajem. Njegovu mirnu svakodnevnicu prekida nekolicina misionara i boraca za ljudska prava koji žele unajmiti vodiča koji bi ih odveo u ratnu zonu.

SPORT

Jučer je na Gradskom stadionu u Sinju odigrana prijateljska nogometna utakmica u kojoj su Junak i Primorac iz Stobreča odigrali 1-1.

KRONIKA 92

PP SINJ, 20.02.2008.g., požar koji je izbio dana 18.02.2008.g. u poslijepodnevnim satima u mjestu Bitelić, predio "Ravno Vrdovo", "Debelo brdo", ""Opsenjak" i "Jelinjak" je i dalje aktivan.

PP SINJ, 20.02.2008.g., oko 16,00 sati, u mjestu Satrić, zaseok Soldići i Vukušići, predio "Cerova glava", na otvorenom prostoru, izbio je požar kojom prilikom je izgorjelo 12 ha trave i niskog raslinja. U gašenju požara osim zemaljskih snaga sudjelovao je po jedan kanader i helikopter.
IZVOR: PU SD