Utorak, 21.02.2006.

POTVRđEN VIRUS TIPA H5 NA čIOVU

Virus ptičije gripe H5 potvrđen je na mrtvom labudu proneđenom prije tjedan dana na otoku čiovu kod Trogira, potvrđeno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva. Na izvanrednoj konferenciji za novinare najavljeno je da će podtip virusa biti poznat danas, odnosno je li riječ o visokopatogenom virusu H5 N1.
Ministar čobanković za danas je najavio i dolazak na čiovo gdje će biti poduzete sve potrebne mjere uključivo i dezinfekcijsku barijeru na mostu koja spaja otok s kopnom.

PROJEKT "POLICAJAC U ZAJEDNICI" U SINJU

Policijska uprava splitsko-dalmatinska sazvala je sastanak sa predstvanicima lokalnih organa i organizacijaa u cilju prezentacije projekta "Policija u zajednici" čiji je cilj na najprikladniji način reagiraati na društvene probleme uključujući i one lokalne zajednice. Sastanak i prezentacija projekta bit će u petak u Gradskoj vijećnici u 10 sati.

UPIS ZA šKOLOVANJE ZA PILOTE JEDRILICA

"Aero-klub" Sinj vrši upis zainteresiranih za školovanje pilota jedrilice. Uvjeti upisa su navršenih 18 godina ili 16 godina uz suglasnost roditelja. Upis se vrši četvrtkom od 19 do 20 sati u prostorijama Aerok-kluba na adresi Tripalov voćnjak b.b.
Potrebne informacije mogu se dobiti i na broj telefona 091/526-24-94
Upisi traju do 28.veljače i broj polaznika je ograničen.

VRIJEME

I u nastavku dana bit će oblačno sa povremenom kišom. Temperatura zraka izmjerena u 7 sati iznosila je 6 stupnjeva Celzijevih.