Ponedjeljak, 21.01.2013.

VOLKSBANK d.d. POSTALA SBERBANK d.d.

Promjenom imena službeno započeo proces rebrandinga
ZAGREB, 21. siječnja 2013. – Volksbank d.d. je od 18. siječnja 2013. godine promijenila ime u Sberbank d.d. čime je i službeno započeo proces rebrandinga banke. Promjena imena je s datumom 18. siječnja 2013. unesena u Registar poslovnih subjekata na Trgovačkom sudu Republike Hrvatske....

Program nabave sadnica voćki i loze

Grad Sinj u suradnji sa Splitsko-dalmatinskom županijom provodi Program sufinanciranja nabave sadnica voća i vinove loze za proljetnu sadnju u 2013. godini.Prema postojećem modelu Grad Sinj i Splitsko-dalmatinska županija sufinanciraju po 1/3, a krajnji korisnici plaćaju 1/3 cijene sadnica. Prijaviti se mogu samo poljoprivredni proizvođači koji su upisani u Upisnik, a imaju prebivalište na području Grada Sinja, a sadnja se mora izvršiti na području Grada Sinja. Također je uvjet da imaju namjeru zasaditi najmanje 1.000 m2 površine, odnosno najmanje 500 loza ili 30 stabala voćaka.
Pozivamo sve građane zainteresirane za proljetnu sadnju sadnica voća i vinove loze da se prijave u Gradu Sinju do 25.siječnja 2013. godine.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Projekt 'Žena u Dalmatinskoj zagori'

Kulturno umjetničko središte Sinj poziva sve ustanove u kulturi, udruge, KUD-ove i zainteresirane na predstavljanje projekta Žena u Dalmatinskoj zagori, koje će se održati u Gradskoj vijećnici u srijedu, 23. siječnja u 12,30 sati. Projekt će u suradnji s Gradom Sinjem provoditi Kulturno umjetničko središte tijekom 2013. godine.Ideja je da putem suradnje istražimo razne aspekte života žene u Dalmatinskoj zagori, od njene uloge u obitelji, položaja i vidljivosti u zajednici do načina života i običaja koje vežemo uz nju. U istraživačkom radu posebno ćemo staviti naglasak na slučajeve koji predstavljaju svojevrstan odmak od tradicionalnog poimanja uloge žene u patrijahalnoj sredini (tkz. crne ovce), koje predstavljaju začetke emancipacije u ovim krajevima.
IZVOR: WWW.FERATA.HR